SAMSUN (İHA) – Samsun’da merkezde etkili olan kar yağışı, çocuklar için eğlence, sürücüler için zorluk yarattı.

Editör
1 Dakika Okuma
SAMSUN (İHA) – Samsun’da merkezde etkili olan kar yağışı, çocuklar için eğlence, sürücüler için zorluk yarattı.

SAMSUN (İHA) – Samsun’da şehir merkezinde etkili olan kar yağışı çocuklar için eğlenceye dönüşürken, sürücüler için ise çile oldu.

Türkiye genelinde etkili olan kar yağışı, Samsun’da akşam saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başladı. Şehir merkezine yılın ilk karı düşerken, yaklaşık 1 saat süren yağış yolları beyaz örtüyle kapladı. Karla kaplanan yollarda kar lastiği bulunmayan sürücüler zor anlar yaşadı. Birçok araç yolda kalırken, yoldaki araçların bazıları yol kenarına park edip terk edildi, bazı araçlar ise çevredeki vatandaşların yardımıyla güçlükle ilerleyebildi. Vatandaşlar, kar yağışı nedeniyle birçok aracın yolda kaldığını ve sürücülere yardım ettiklerini ifade etti.

Kar yağışı sürücüler için bir çileye dönüşürken, aylardır bu anı bekleyen çocuklar içinse bir eğlence kaynağı oldu. Ellerine poşet, tepsi gibi eşyalar alan çocuklar, karla kaplı yol ve yokuşlarda kaymaya başladı. Birbirlerine kar topu atan çocuklar, kardan adam yapma fırsatını da buldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) verilerine göre, Samsun’da soğuk havaların pazar gününe kadar devam etmesi öngörülüyor. Yüksek kesimlerde kar yağışının devam edeceği, kıyı kesimlerde ise yağışın karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Öte yandan Samsun Valiliği, kar yağışının etkili olduğu Samsun’da il genelinde tüm okulları tatil etti.

ETİKETLENDİ:
Bu Makaleyi Paylaş