Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sakarya ve Bilecik’teki Orman Yangını Yağmurun Seferberliğiyle Kısmen Kontrol Altına Alındı

Sakarya’nın Taraklı ilçesinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bilecik’in Gölpazarı ilçesine yayıldı. Yangın, yağmurla kısmen kontrol altına alındı; 150’den fazla arazöz soğutma çalışmaları yürütüyor. Yangın, geniş bir alanda ciddi tahribat oluşturdu.

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle Bilecik'in Gölpazarı

Yangın Sonrası Havadan Gösterilecek Tahribat

Sakarya’da meydana gelen orman yangını geçtiğimiz günlerde Bilecik’e de sıçradı. Taraklı ilçesinde başlayan alevler, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak Bilecik’in Gölpazarı ilçesindeki 9 köyü tehdit etmeye başladı.

Yağmur Yangını Kısmen Kontrol Altına Aldı

Yangının kontrol altına alınabilmesi için hem hava hem de karadan büyük çaba gösteren binlerce kişi, 3 gün süresince durmaksızın çalıştı. Bu sabah yağan yağmur, alevlerin şiddetini azaltarak kısmen kontrol altına alınmasına yardımcı oldu. Alevlerin yerini duman almaya başlarken, bölgedeki 150’ye yakın arazöz soğutma işlemleri için aktif olarak kullanılıyor.

150 Arazöz Yangınla Mücadelede Görevde

Yaşanan orman yangını, 35 kilometrelik bir alanda büyük tahribat yarattı. Elde edilen son görüntüler, yangının bıraktığı hasarın boyutunu gözler önüne serdi. Ulaşım ve orman varlığı bakımından önemli olan bu bölgedeki tahribat büyük bir üzüntüyle karşılanıyor.