Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sakarya Üniversitesi ile Libya Tıp Uzmanlık Kurulu Arasında Lisansüstü Tıp Eğitimi İçin Protokol İmzalandı

    Sakarya Üniversitesi, Libya Tıp Uzmanlık Kurulu ile üç yıl süreli iş birliği protokolü imzaladı. Anlaşma, lisansüstü tıp eğitimi, akademik değişim ve ortak araştırmaları teşvik edecek. Rektör Prof. Dr. Hamza Al ve Dr. Abdul Hakim Elia’nın katıldığı törende, öğrencilere vize ve konaklama desteği sağlanacağı belirtildi.

    Sakarya Üniversitesi, Libya Tıp Uzmanlık Kurulu ile üç yıl süreli

    Sakarya Üniversitesi ile Libya Tıp Uzmanlık Kurulu Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Libya Tıp Uzmanlık Kurulu, lisansüstü tıp eğitimi ve uzmanlık alanlarındaki iş birliğini pekiştirmek amacıyla önemli bir protokole imza attı. Üç yıl geçerli olacak bu anlaşma, sağlık alanındaki klinik uzmanlık yetkinliklerini artırmayı, akademik etkileşimi kolaylaştırmayı ve kanıta dayalı tıp uygulamalarını ön plana çıkarmayı hedefliyor.

    Protokol Kapsamında Eğitim İmkanları

    SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ve Libya Tıp Uzmanlık Kurulu Yetkilisi Dr. Abdul Hakim Elia’nın katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde, Libya’dan gelen lisansüstü öğrencilerin Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin akredite programlarında tamamlayıcı branşlarda eğitim alabileceği belirtildi. Genel Cerrahi, İç Hastalıkları, Pediatri, Kadın Doğum ve Anestezi gibi farklı alanlarda verilecek eğitimlerin yanı sıra, ortak araştırma projeleri ve yayın çalışmaları da protokolün odak noktalarından birini oluşturuyor.

    Tarafta, hakemli tıp dergilerinde birleşik yayınların teşvik edilmesi, ortak seminerlerin düzenlenmesi ve hibe destek başvurularının sağlanması hususları üzerinde durulması da dikkati çekti. Sakarya Üniversitesi’nin akademik kadrosu, Libyalı öğrencilerin tez danışmanı olarak eş-danışmanlık görevini üstlenecek.

    Sürekli Eğitim Programları ve Online Eğitim İmkanları

    İş birliği çerçevesinde yanı sıra sürekli tıp eğitimi programları, bilimsel sempozyumlar ve yan dal çalıştayları organize edilecek. Ortak e-öğrenme modülleri, çevrimiçi eğitim kursları ve simülasyon materyalleri de hazırlanarak kullanım için iki kurumun hizmetine sunulacak. Ortak Lisansüstü İş Birliği Komitesi, öğrenci seçimi ile program yapısı gibi tüm süreçlerin denetimini sağlayacak.

    İki taraf arasında yapılan anlaşma, karşılıklı onay ile üç yıllık süre zarfında yenilenebilecek. Her iki kurumun, iş birliği süresince masraflarını üstleneceği, ev sahibi kurumun ise öğrencilere ve akademisyenlere vize ve konaklama desteği vereceği açıklandı.

    Protokol imza törenine; Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Libya Tıp Uzmanlık Kurulu Yetkilisi Dr. Abdul Hakim Elia, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altıntoprak ve diğer akademisyenler katıldı. Bu anlaşmanın, her iki kurum arasındaki akademik iş birliklerini güçlendirmesi ve lisansüstü tıp eğitimine yeni fırsatlar sunması bekleniyor.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı