Şahinbey Belediye Başkanı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

2 Dakika Okuma

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın çalışanlarının gününü kutladı.

Gazeteciliğin zor ve son derece önemli bir meslek olduğunu ifade eden Başkan Tahmazoğlu, özverili çalışmaları dolayısıyla basın mensuplarına teşekkür borçlu olduklarını vurguladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle yerel ve ulusal düzeyde çalışan tüm basın mensuplarına yaptıkları hizmetler nedeniyle teşekkürlerini iletti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gazeteciliğin zorluğuna dikkat çekerek, “Her koşulda görevleri peşinde koşan gazeteciler, vatandaşa haber ulaştırabilmek için gece gündüz demeden çalışmaktadır. Ülkemizde, 10 Ocak 1961 tarihinde yürürlüğe giren 212 sayılı yasa ile gazetecilerin sorunlarına çözüm bulunmaya çalışılmıştır. Bu yasanın önemini kamuoyuna anlatmaya çalışan gazetecilerimiz, her 10 Ocak’ı ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlamaktadır. Tüm gazeteci, basın mensubu arkadaşlarım şehrimizin sorunları ile yakından ilgilenip, sorunların çözümüne önemli katkılar yaparak, bizlere yardımcı olma çabası içerisindedirler. Kendilerine bu olumlu ve fedakar çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Şahinbey Belediyesi olarak bizler de vatandaşlarımızın ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde haber alma hakkına katkıda bulunmaya devam etme kararlılığındayız. Gazetecilerin çalışma koşullarının tüm Türkiye’de daha da iyileştirilmesi ve özgürlüklerinin evrensel standartlara kavuşturulması, kuşkusuz medyamıza güç kazandıracaktır. Çünkü basın, milletin ortak sesidir. Vatandaşın bilgi edinme özgürlüğünü yasal sınırlar içinde sonuna kadar sunan, ekonomik ve sosyal sorunları cesaretle irdeleyen, basın meslek ilkelerine uyarak görev yapan tüm basın çalışanlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü içtenlikle kutluyor, aileleri ile birlikte sağlıklı, başarılı ve mutlu bir yıl geçirmelerini diliyorum” şeklinde konuştu.

Bu Makaleyi Paylaş
Exit mobile version