Sağlık-Sen’den Yürütülen Eylem Planı İle 8. Dönem Toplu Sözleşme Öncesi Taleplere Odaklanılıyor

Sağlık-Sen, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde 81 ilde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini almak için kurumları ziyaret edecek. Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, sendikanın süreç boyunca profesyonellerin yanında olacağını vurguladı.

Sağlık-Sen, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri öncesinde 81 ilde sağlık

Sağlık-Sen, 8. Dönem Toplu Sözleşme İçin Çalışmalara Başladı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen), 8. Dönem Toplu Sözleşme müzakereleri öncesinde, 81 ildeki kurumları ziyaret ederek sağlık ve sosyal hizmet alanındaki profesyonellerin taleplerini toplamak amacıyla harekete geçti.

Toplu Sözleşme Hazırlıkları Hızla Devam Ediyor

Sağlık-Sen, ağustos ayında başlayacak olan 8. Dönem Toplu Sözleşme süreçlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu doğrultuda, sendika 7. Dönem 9. Başkanlar Kurulu’nu çevrimiçi olarak toplayarak “8. Dönem Toplu Sözleşme” gündemini değerlendirdi. Yapılan toplantıda Sağlık-Sen’in geliştirdiği Toplu Sözleşme Eylem Planı üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Sendika yönetimi, toplu sözleşme görüşmelerinin başlaması öncesinde, şubelere izleyecekleri yol haritası hakkında bilgi verdi; şube başkanları ise sahada gelen talepleri paylaştı.

Kurum Ziyaretleri ve Toplantılar Yapılacak

Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından oluşturulan Eylem Planı çerçevesinde, toplamda 105 şube ile 81 ilde sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerinin taleplerinin alınması için saha çalışmaları gerçekleştirilecek. İlk etapta kurumlar ziyaret edilip, profesyonellerle bire bir görüşmeler yapılacak. Ardından, sağlık ve sosyal hizmet branşlarını kapsayan geniş katılımlı toplantılar düzenlenecek ve sürece ilişkin fikir alışverişinde bulunulacak. Meslek odaları ve derneklerle istişarelerde bulunarak toplu sözleşme süreci değerlendirilecektir. Tüm bu toplantılardan elde edilen bilgiler doğrultusunda, Sağlık-Sen şubeleri, milletvekilleri ve yerel siyasetçilerle görüşerek taleplerini aktaracak. Nihayetinde, basın toplantıları düzenlenip, sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerinin talepleri kamuoyuna duyurulacak. Bu plan ile, 800 bini aşkın sağlık ve sosyal hizmet çalışanının sesi toplu sözleşme masasında duyurulmayı bekliyor.

Birlikte Mücadele Vurgusu

Başkanlar Kurulu’nda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, “Onurlu bir meslek, adil bir sözleşme ve insanca bir yaşam için var gücümüzle mücadele edeceğiz. Birlikte başaracağız. Emeğin olduğu her yerde varız. Sağlık ve sosyal hizmet profesyonellerine yalnız olmadığını hissettirmeliyiz; yanlarında her zaman Sağlık-Sen bulunmalı. Bu toplu sözleşme sürecinde Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak mücadelelerimizi sürdüreceğiz. Sahayı arkamıza alarak daha güçlü bir mücadelenin altına imza atacağız. Hemşiresinden acil servis doktoruna, sahada çalışan paramediğine kadar tüm çalışanların bu heyecana dahil olması gerekiyor. Sürekli sahada olacağız ve süreci tüm çalışanlara aktaracağız. Toplu sözleşme çalışmalarına aktif bir katılım sağlamak amacıyla stratejik bir eylem planı hazırlandı ve tüm süreçler düzenli bir şekilde ilerlemektedir.” diye belirtti.