Rusya-Ukrayna Görüşmeleri İçin Erken Dönem Açıklaması
Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Verşinin, Rusya ve Ukrayna’nın üst düzey yetkilileri arasında bir görüşme gerçekleştirilmesi için henüz uygun zaman olmadığını belirtti. Verşinin, bu tür toplantıların gerçekleşmesi için öncelikle ciddi bir hazırlığın yapılması gerektiğini ifade etti.
Barış Müzakerelerine Hazırız
Basın toplantısında konuşan Verşinin, Rusya’nın Ukrayna’daki çatışmalarla ilgili barış görüşmelerini sürdürmekte istekli olduğunu vurguladı. Ancak, üst düzey yetkililerin bir araya gelmesi için yeterli hazırlık yapılmadan bu konunun gündeme alınmasının çok erken olduğunu belirtti.
Türkiye’nin Rolü Önemli
Verşinin, Türkiye’nin bu süreçteki arabuluculuk çabalarını olumlu bir şekilde karşıladığını da kaydetti. Türkiye’nin barış müzakerelerinin düzenlenmesine yönelik katkılarının önemini vurgulayan Verşinin, işbirliğinin devam etmesini umduğunu söyledi.
İstanbul’daki Son Görüşmeler
Rusya ile Ukrayna arasındaki barış müzakerelerinin en son 23 Temmuz’da İstanbul’da gerçekleştiği biliniyor. Türkiye’nin himayesinde, Çırağan Sarayı’nda yapılan görüşme yaklaşık 1 saat sürdü ve taraflar, asker ile sivil esirlerin takası konusunda bir mutabakata vardı. İstanbul, daha önce de bu iki ülkenin barış müzakerelerine ev sahipliği yapmıştı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı