Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rusya Büyükelçisi: İkinci Dünya Savaşı’nın dersleri bilimsel olarak incelenmeli

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov, İkinci Dünya Savaşı sürecinin bilimsel araştırılmasının önemine vurgu yaparak, geçmişteki hataları tekrarlamamak için tarihi bilmenin gerekli olduğunu belirtti. Erkhov, sempozyumda Türk-Rus ilişkilerinin değerlendirilmesinin gerektiğini ifade etti.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov, İkinci Dünya Savaşı sürecinin

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei V. Erkhov, İkinci Dünya Savaşı’na dair yaşananların daha iyi anlaşılması gerektiğini vurgulayarak, “İkinci Dünya Savaşı’nın deneyimlerinin bilimsel bir şekilde incelenmesi son derece önem taşımaktadır,” dedi.

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ‘İkinci Dünya Savaşı’nda Türk-Rus ilişkileri’ sempozyumunda açılış konuşmasını yapan Erkhov, “Hacı Bayram Veli Üniversitesinde, İkinci Dünya Savaşı sırasında Rusya ve Türkiye ilişkileri üzerine bir seminerde bir araya geldik. İlk bakışta bu konu dar bir akademik çerçeve içinde kalıyormuş gibi görünüyor ancak geçmişle bağlantılı olduğu yadsınamaz. Tarihi bilmek ve anlamak çok önemli, bu sayede geçmişteki hatalarımızı tekrar etmemiş oluruz. Bu sebeple, tarihten alınacak dersler asla göz ardı edilmemelidir,” şeklinde ifadeler kullandı.

Savaşın sona ermesinin 80. yıl dönümüne yaklaştıklarını belirten Büyükelçi Erkhov, “O dönemle benzerlikler taşıyan günümüzde teknolojik yenilikler ve birçok çatışma mevcut. Ülkeler ve yönetimler çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor ve milyonlarca insan güvenlik arayışıyla evlerini terk ediyor. İkinci Dünya Savaşı’nın deneyimlerinin bilimsel açıdan incelenmesi büyük bir gereklilik. Eski olayların sağlıklı bir anlayışla ele alınması büyük önem taşıyor. Farklı bakış açıları normaldir; çünkü tek bir görüşe sahip olmak yalnızca mezarlıkları doldurur. Bu öneme sahip tarihi konular üzerindeki araştırmalar, suçlamalara ya da taleplere temel oluşturmak amacıyla yapılmamalıdır. Daha ziyade önemli ve detaylı tartışmalara zemin hazırlamalıdır. Bu etkinlikte yer alan araştırmacılara içten selamlarımı iletiyor, çalışmalarında başarılar diliyorum,” diyerek sözlerini tamamladı.