Rektör Adıgüzel, Batı Trakya Türkleri Lideri Merhum Dr. Sadık Ahmet’in anma törenine katıldı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Gümülcine’de merhum Dr. Sadık Ahmet’in 30. vefat yıl dönümü anma törenine katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yurt dışındaki Türk vatandaşlarının sosyal hakları için çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Gümülcine'de merhum Dr.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Törene Katıldı

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Batı Trakya Türkleri Lideri Merhum Dr. Sadık Ahmet’in vefatının 30. yılı dolayısıyla Yunanistan’ın Gümülcine kentinde düzenlenen anma törenine katıldı. Tören, Batı Trakya Türklerini bir araya getiren önemli bir etkinlik olarak dikkat çekti.

Bakanlık Çalışmalarını Açıkladı

Anma töreninde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve beraberindeki heyetin de yer aldığı gözlemlendi. Bakan Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak yurt dışındaki Türk vatandaşlarının sosyal haklara erişimi, aile yapılarının güçlendirilmesi, kadınların, çocukların ve yaşlıların desteklenmesi yönünde çalışmalara devam edileceğini ifade etti. Bu kapsamda gerçekleştirilen projelerin, Türk vatandaşlarının yaşam standartlarını yükseltmeyi hedeflediği bilgisi verildi.

Sonuç ve Önemi

Dr. Sadık Ahmet’in anma töreni, sadece bir anma etkinliği olmanın ötesinde, Batı Trakya Türklerinin birliğini ve dayanışmasını pekiştiren bir fırsat oluşturdu. Törende dile getirilen hedefler ve projeler, Türk vatandaşlarının yurtdışındaki sosyal haklarının korunmasına yönelik önemli adımlar olarak değerlendiriliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı