Putin’in Katılımıyla St. Petersburg’da Lev Tolstoy Uluslararası Barış Ödülü Töreni Gerçekleşti

1 Min Read

St. Petersburg’da Barış Ödülü Töreni Gerçekleşti

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde düzenlenen bir törende, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in katılımı ile Kırgızistan, Tacikistan ve Özbekistan liderlerine Lev Tolstoy Uluslararası Barış Ödülü takdim edildi. Tören, dün gerçekleştirilen Yüksek Avrasya Ekonomik Konseyi Toplantısı sonrasında yapıldı.

Orta Asya’da Barış İçin Ortak Çaba

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı İdaresi tarafından yapılan açıklamada, Sadır Caparov, İmamali Rahman ve Şevket Mirziyoyev’in Orta Asya’daki barış ve güvenliği pekiştirmeye yönelik katkılarından dolayı ödüllendirildikleri dile getirildi. Açıklamada, “31 Mart 2025 tarihinde, üç ülkenin sınırlarının kesişme noktası hakkında bir anlaşma imzalandı ve Hucend ebedi dostluk bildirgesi onaylandı. Bu ödül, Caparov, Rahman ve Mirziyoyev’in, bölgenin sürdürülebilir kalkınmasını ve uluslararası itibarını güçlendirme çabalarının bir yansımasıdır” ifadeleri yer aldı.

Caparov’un Mesajı: Güven ve İş Birliği

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, bu ödülün, Orta Asya’da barış ve güvenliğe yönelik ortak çabaların bir nişanesi olarak değerlendirildiğini belirtti. Ayrıca Caparov, bölgenin güvenli bir iş birliği ve sürdürülebilir kalkınma alanı haline geldiğine dikkat çekerek, sınır meselelerinin çözümünün önemine vurgu yaptı. Lider, “Bu tür anlaşmalar, halklarımızın barış ve uyum arzusunun açık bir göstergesidir” dedi.

Tören, Orta Asya’daki uluslararası iş birliğinin arttığı ve bölgesel istikrarın sağlandığı bir döneme ışık tutuyor.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version