
Prof. Dr. Özcan: Havuzda serinlik ararken göz sağlığınızı yitirmeyin
ADANA'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.
ADANA'da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Altan Özcan, serinlemek amacıyla girilen havuzların fazla klor veya hijyenik koşulların sağlanaması nedeniyle göz sağlığı açısından riskli olabileceğine dikkat çekti.
Sıcakların başlamasıyla birlikte insanların serinlemek için toplu kullanılan havuzları da tercih ettiğini belirten Prof. Dr. Altan Özcan şu uyarıda bulundu:
"Toplu kullanılan havuzların iyi temizlenememesi veya klor miktarının yetersiz olması durumunda bakteri, virüs ve parazit rahatça çoğalabilir. Bu durum, görmede kalıcı azlığa yol açabilecek göz enfeksiyonlarına sebep olabilir. Bu nedenle denetimleri yapılan, temizliğinden emin olunan havuzlara girilmeli."
FOTOĞRAFLI
DHA
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.