Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Pakistan’daki Muson Yağışları Nedeniyle Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 281’e Yükseldi

    Pakistan’da 26 Haziran’dan bu yana süren muson yağışları sonucu 281 kişi yaşamını yitirirken, 676 kişi yaralandı. En fazla can kaybı Pencap’ta yaşandı. Pakistan Meteoroloji Dairesi, 31 Temmuz’a kadar yeni yağış dalgası öngörüyor.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    **Pakistan’da Muson Yağışları Felakete Neden Oluyor**

    26 Haziran tarihinden bu yana Pakistan genelinde devam eden muson yağışlarının yol açtığı doğal afetler sonucu can kaybı 281’e ulaştı.

    **Yaşanan Felaketler ve Can Kaybı**

    Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı (NDMA) tarafından aktarılan verilere göre, son 24 saat içinde meydana gelen sel ve toprak kaymaları sonucu 8 kişi yaşamını yitirdi. Böylece, son 32 gün içinde ölenlerin sayısı 281, yaralananların sayısı ise 676 olarak kaydedildi.

    Muson yağışlarının en çok etkilediği Pencap eyaletinde, 151 kişi hayatını kaybetmiş, 514 kişi ise yaralanmış durumda. Diğer eyaletlerdeki durum ise şöyle: Khyber Pakhtunkhwa’da 70 ölü ve 80 yaralı, Sindh’de 25 ölü ve 40 yaralı, Belucistan’da 20 ölü ve 4 yaralı, Gilgit-Baltistan’da 5 ölü, İslamabad Başkent Bölgesi’nde 8 ölü ve 3 yaralı, Azad Keşmir’de ise 2 ölü olarak rapor edildi. Üzücü bir şekilde, hayatını kaybedenlerin 131’i ve yaralananların 216’sı çocuklardan oluşuyor.

    **Yeni Muson Yağışları Bekleniyor**

    Pakistan Meteoroloji Dairesi (PMD), 31 Temmuz tarihine kadar yeni bir muson yağışı dalgasının etkili olabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

    Bu durum, bölgede meydana gelen afetlerin devam edebileceğini gösteriyor. Yetkililerin önerileri doğrultusunda, bölge sakinlerinin dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önemle vurgulanıyor.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı