Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Pakistan’da Muson Yağışları Nedeniyle Can Kaybı 706’ya Yükseldi

    Pakistan’daki muson yağışları, 26 Haziran’dan bu yana 706 can kaybına yol açtı. Özellikle Khyber Pakhtunkhwa bölgesinde 427 kişi hayatını kaybetti. Sel ve toprak kaymalarının yanı sıra, binaların çökmesi ve elektrik akımı gibi nedenlerle yaşam yitirildi. Altyapı ciddi şekilde etkilendi, binlerce ev zarar gördü. Yetkililer, yaklaşan yağışlar için uyarılarda bulundu.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Pakistan’daki Muson Yağışları Can Almaya Devam Ediyor

    26 Haziran tarihinden bu yana Pakistan’ı etkisi altına alan muson yağmurlarının neden olduğu felaketler sonucu ölü sayısı 706’ya ulaştı.

    Ağır Bilanço: 706 Hayat Kayıp

    Pakistan Ulusal Afet Yönetimi Ajansı (NDMA), son veriler doğrultusunda muson yağışlarına bağlı olarak meydana gelen can kaybının 706 olduğunu duyurdu. Bu acı olayların çoğu, aşırı yağışlar nedeniyle yıkılan evlerin ve çatıların altında kalmaktan kaynaklanırken, diğer bazı kayıplar ise ani seller, toprak kaymaları, elektrik akımına kapılma ve yıldırım düşmeleri gibi çeşitli nedenlerle yaşandı. Kayıtlara geçen en fazla can kaybının 427 ile Khyber Pakhtunkhwa bölgesinde olduğu belirtildi.

    Altyapıda Büyük Hasar

    Muson yağmurları, ülkenin altyapısına ve özel mülklerine ciddi zararlar verme potansiyeli taşıyor. 26 Haziran’dan bu yana, 2.934’ten fazla konut hasar görürken, bin 108 hayvanın da telef olduğu kaydedildi. Ülke genelinde ek olarak, yaklaşık 451 kilometrelik yol ve 152 köprüde de hasar meydana geldi. En büyük yıkım ise Khyber Pakhtunkhwa ile Azad Keşmir bölgelerinde gözlemlendi.

    Yetkililerden Uyarı: Tedbir Alın

    Yetkililer, ilerleyen günlerde daha fazla yağış beklediklerini vurguladı ve risk altında olan bölgelerde yaşayan halka dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu. Bu tür hava olaylarının önümüzdeki günlerde de devam etmesi öngörülüyor.