Başkan İbrahim Çenet’ten Büyükşehir Çıkışı
Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet’in sosyal medya üzerinden paylaşmış olduğu harita ve büyükşehir hedefi, kentte büyük bir heyecan yarattı. Ankara’daki temaslarının ardından yaptığı duyuruda, Osmaniye’yi merkez alarak, Erzin, Dörtyol, İslahiye ve Nurdağı ilçelerini kapsayan bir harita paylaştı. Başkan Çenet, bu bağlamda, “Osmaniye’miz ‘Büyük bir Adım’ atmaya hazırlanıyor. Büyükşehir olmamız, ilimiz için Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne girmesinden daha önemlidir. Tarihi köklerimizin canlanması için Erzin ve Dörtyol’un Osmaniye’ye dönmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı. Yıllar önce Osmaniye’den ayrılan Erzin ve Dörtyol’un kentin gelişiminde engel teşkil ettiğini vurgulayan Başkan Çenet, hemşehrilerinden destek aldı.
Halktan Destek: “Osmaniye Büyümeli!”
Osmaniye’nin büyükşehir olmasının gerekliliğini dile getiren vatandaşlardan İsmail Eren, “Osmaniye’nin büyük bir şehir olmasını diliyoruz. 4 büyükşehrin ortasında sıkışmış durumdayız ve bu durumdan dolayı zorluklar yaşıyoruz. Dörtyol ve Erzin sakinleri, hastane ve alışveriş ihtiyaçlarını Osmaniye’den karşılıyor. Bu durum, hem onlara kolaylık sağlayacak hem de şehrimizin büyümesine katkıda bulunacaktır” dedi.
Denizle Buluşacak Osmaniye
Erzin’in Osmaniye’ye yakınlığını değerlendiren Nadide Filiz Akıllı, “Erzin ve Dörtyol’un Osmaniye’ye bağlanması, denize kıyı kazandıracaktır. Bu sayede, Osmaniye’nin tarım ve ticaret potansiyeli artacaktır. 20 dakikalık mesafedeki bu insanlara hizmet etmek, onların yaşamını kolaylaştıracak” vurgusu yaptı.
Taksicilerin Görüşü: Müşteri Erzin’den
Öte yandan, Osmaniye’ye bağlı taksi şoförü Suat Göktürk, “Osmaniye büyükşehir olmayı gerçekten hak ediyor. Dörtyol ve Erzin, tek yönlü müşterilerimizin çoğunluğunu oluşturuyor. Erzin’i şehrimize dahil etmemiz, ekonomik açıdan büyük fayda sağlayacaktır. Osmaniye ile Erzin arasında mesafe 15 dakikadır ve bu, alışveriş açısından avantaj yaratacaktır” dedi.
Deniz Kıyısı ve Ekonomik Potansiyel
Osmaniye’nin denizle buluşmasının, kenti ileriye taşıyacağını belirten Bülent Akdağ, “Osmaniye, siyasi olarak güçlü bir konumda. Bu nedenle büyükşehir olma yönünde önemli adımlar atması gerekiyor. Deniz kıyısı olan bir şehir, medeniyet açısından daha ileriye taşınacaktır. Kıyıya sahip olmak, ticaret ve kültürel etkileşim için büyük bir fırsattır” şeklinde konuştu.
Osmaniye halkı, Başkan İbrahim Çenet’in belirttiği büyükşehir hedefini destekleyerek, ilçelerin de bu süreçte yer almasını umut ediyor.
OSMANİYE BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ÇENET’İN SOSYAL MEDYADA YAPTIĞI HARİTA PAYLAŞIMI VE BÜYÜKŞEHİR SÖZLERİ KENTTE BÜYÜK YANKI UYANDIRDI.
OSMANİYE BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ÇENET’İN SOSYAL MEDYADA YAPTIĞI HARİTA PAYLAŞIMI VE BÜYÜKŞEHİR SÖZLERİ KENTTE BÜYÜK YANKI UYANDIRDI.
BURSA’DA SEYİR HALİNDEKİ TRAMVAYIN ARKASINDA TUTUNARAK SEYAHAT EDEN GENCİN TEHLİKELİ ANLARI SANİYE SANİYE AMATÖR KAMERA İLE KAYDEDİLDİ.
BURSA’DA SEYİR HALİNDEKİ TRAMVAYIN ARKASINDA TUTUNARAK SEYAHAT EDEN GENCİN TEHLİKELİ ANLARI SANİYE SANİYE AMATÖR KAMERA İLE KAYDEDİLDİ.