Osmaniye’de Kadınların El Emeği Pazarında Bir Araya Gelmesi
Osmaniye’de “Şiddete Karşı Üreten ve Çalışan Güçlü Kadınlar” temasıyla açılan hanımeli çarşısı, kadınların emekleriyle ürettiği çeşitli ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor.
Osmaniye Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bu çarşı, kadınların el yapımı ürünlerini satışa sunarak aile bütçelerine destek olma imkânı sağlıyor. Masal Park içerisinde yer alan stantlarda, kadınlar yöresel ürünlerden, dokuma ve örgü el işlerine, takı tasarımından ev yapımı yiyeceklere kadar birçok el emeği ürünü sergiliyor. Üretim sürecinin getirdiği gururu yaşayan kadınlar, çarşıya ilgilerinin yoğun olduğunu ifade etti.
Şiddete Karşı Bilinçli Kadınlar Yetişiyor
Düziçi Otağ Kadın Kooperatifi Başkanı Songül Aksay, bilinçlenen ve üreten kadınların şiddete karşı daha güçlü bir duruş sergilediklerini belirtti. Aksay, “Osmaniye’deki etkinlikte üreten kadınlar bir araya geldi. Biz Otak Kadın Kooperatifi olarak ortaklarımızın ürünlerini burada sunuyoruz. Bilinçli kadınların şiddetin karşısında durabilmesini sağlamak için buradayız” dedi.
Aksay’ın ardından söz alan Fatma Altun ise, üreten kadınların ülke ve şehir gücüne katkıda bulunduğuna dikkat çekti. Altun, “Kadınlar her zaman daha güçlü bir toplum inşa eder. Bizler de bu tür etkinliklerle kendi ürünlerimizi satıp ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Bu tür etkinlikler arttıkça, şehrimiz ve ülkemiz daha ileri gidecek” dedi. Altun, ev hanımı olarak bu tür faaliyetlerin kendisine iyi geldiğini ve ürettiği lezzetlerin arkasında olduğunu vurguladı.

