Osmaniye’de gerçekleştirilen siber dolandırıcılık operasyonunda 5 kişi gözaltına alındı, 3’ü tutuklandı.

1 Min Read

Siber Dolandırıcılık Operasyonunda Gözaltı ve Tutuklamalar

Osmaniye merkezli olarak gerçekleştirilen siber dolandırıcılık operasyonu, 5 ilde eş zamanlı hareketle 8 milyon TL değerinde işlem hacmine ulaşan bir dolandırıcılığı açığa çıkardı.

Operasyon Detayları

Osmaniye İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden gerçekleştirilen bu dolandırıcılık işlemleri üzerine harekete geçti. Yapılan incelemeler ve istihbaratlar sonucunda, Bursa, Balıkesir, Mersin ve Aydın illerinde eş zamanlı olarak baskınlar düzenlendi. Bu baskınlarda E.S., N.S., C.E., H.A. ve Ö.Ö. isimli beş şüpheli gözaltına alındı.

Adli Süreç ve Sonuçlar

Gözaltına alınan şahıslar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yapılan yargılamanın sonucunda, 3 şüpheli tutuklanırken, diğer 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişme, siber suçlarla mücadeledeki kararlılığı bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version