Osmaniye’de ‘Evde Adalet Hizmeti’ Kapsamında Mahkeme, Müştekinin İfadesini Evinin Kapısında Aldı

Osmaniye’de ‘Evde Adalet Hizmeti’ kapsamında, mahkemeye gelemeyen Selahaddin Alban’ın ifadesi evinde alındı. 5. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Ebubekir Rözgar, sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya katılamayan müştekinin ifadesini ve tanık Amşe Alban’ın beyanını evinde değerlendirerek adalete erişimi kolaylaştırdı.

Osmaniye'de 'Evde Adalet Hizmeti' kapsamında, mahkemeye gelemeyen Selahaddin Alban'ın ifadesi

Evde Adalet Hizmeti Uygulaması ile Osmaniye’de Mahkeme Kuruldu

Osmaniye’de, ‘Evde Adalet Hizmeti’ uygulaması kapsamında, sağlık sorunları nedeniyle mahkemeye gelemeyen bir müştekinin ifadesi evinde alındı. Adalet Bakanlığı tarafından hayata geçirilen bu uygulama, yargı süreçlerinde yaşanan gecikmeleri azaltarak adaletin daha hızlı ve etkin bir şekilde sağlanmasını amaçlıyor.

Sağlık Sorunları Nedeniyle Duruşmaya Katılamayan Müştekinin İfadesi Alındı

Osmaniye 5. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi, duruşmalara katılamayan Selahaddin Alban’ın evine giderek ifadesini aldı. Tehdit, basit yaralama ve hakaret suçlarıyla ilgili olan müzekkere, sağlık sorunları nedeniyle adliyeye gidemeyen Alban’ın mahkemeye sunduğu dilekçenin ardından hayata geçirildi.

Mahkeme Heyeti Evde İfade Alma Sürecini Tamamladı

Osmaniye 5. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Ebubekir Rözgar, katip ve mübaşirden oluşan mahkeme heyeti, müşterek olan Selahaddin Alban’ın ikamet ettiği adrese giderek ifadelerini aldı. Ayrıca, müştekinin bakımını üstlenen tanık Amşe Alban’ın beyanı da kaydedildi. İfadelerin alınmasının ardından mahkeme heyeti adliyeye geri döndü.

Adalet Bakanlığı’nın Hedefi: Engelli ve Yaşlı Bireylere Kolaylık Sağlamak

Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Evde Adalet Hizmeti’ uygulaması, Yargı Reformu Strateji Belgesi çerçevesinde adalete erişimi güçlendirmeyi ve eşit bir şekilde sağlamayı hedefliyor. Engelli, yaşlı ve yatağa bağımlı hastalara yönelik gerçekleştirilen bu uygulama, adalet hizmetlerinden memnuniyeti artırmayı amaçlıyor. Ceza Muhakemesi Kanunu da, hastalık veya engelleri nedeniyle duruşmalara katılamayan vatandaşların evlerinde dinlenebilmesine olanak tanıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı