Ordu’daki Trafik Denetimlerinde 17 Bin Araç Kontrol Edildi, Cezalar Kesildi

1 Min Read

Ordu’da Trafik Denetimleri Artıyor

Ordu ilinde, polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimleriyle kazaların önlenmesine yönelik önemli bir adım atıldı. Geçtiğimiz bir hafta boyunca, 17 bin 17 araç ve sürücüsünün kontrolü yapıldı.

Trafik Kazaları ve Yaralanmalar

Emniyet Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, son bir haftada Ordu genelinde 53 yaralanmalı trafik kazası meydana geldi ve bu kazalarda toplamda 67 kişi yaralandı. İl Trafik Ekipleri, denetimler sırasında alkollü araç kullanma, modifiyeli araç kullanma, hatalı şerit değiştirme, kırmızı ışık ihlali gibi birçok farklı kural ihlali konusunda sürücülere ceza uyguladı. Özellikle 61 sürücü alkollü araç kullanırken, 899 sürücü de hız sınırlarını aşarak kural ihlali yaptı.

Ceza İşlemleri ve Önlemler

Uygulanan cezalar arasında, 114 araç sürücüsüne seyir halindeyken cep telefonu kullanmaktan, 122 sürücüye emniyet kemeri takmamaktan ve 135 motosiklet sürücüsüne kask takmamaktan ceza verildi. Ayrıca, toplamda 2 bin 682 sürücüye çeşitli maddelerden işlemler yapıldı, 37 araç trafikten men edildi ve 61 sürücünün ehliyeti geri alındı.

Denetimlerin gelecekte de devam edeceği ve trafik güvenliğinin artırılması için çalışmalara aralıksız devam edileceği ifade edildi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version