Ordu’da Kadın Kooperatifleri, Yerel Ürünleri Üretip Aile Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Ordu’da 19 kadın kooperatifinin kurulmasıyla kadınlar, geleneksel ürünleri üreterek aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Fatsa Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi Başkanı Refiya Beylik, Gaga Gölü çevre düzenlemesinin artan ilgiye yardımcı olduğunu belirtti.

Ordu'da 19 kadın kooperatifinin kurulmasıyla kadınlar, geleneksel ürünleri üreterek aile

Ordu’da kadın kooperatiflerinin sayısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in gayretleriyle 19’a ulaşarak kadınların hem geleneksel yöresel ürünleri üretmelerine hem de satışından elde ettikleri gelirle aile bütçelerine katkıda bulunmalarına olanak tanıdı.

Yöresel lezzetlerin tanıtılması amacıyla geliştirilen projeler sayesinde birçok ürün yeniden hayat buluyor. Kadınlar, ürettikleri bu ürünleri satarak ailelerinin ekonomik durumunu iyileştirmenin yanı sıra, Ordu’nun özgün tatlarını da tanıtmış oluyorlar.

Fatsa ilçesinde, Gaga Gölü kenarında faaliyet gösteren Fatsa Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi, 14 üyesiyle birlikte çevre ilçelerden ürünlerin satıldığı bir merkez haline gelmiş durumda. Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği çevre düzenleme çalışmaları sonrasında kooperatifin etkinliği artmış durumda. Bu kooperatif, yöresel ürünlerin hem yerli hem de yabancı turistlere sunulmasıyla dikkat çekiyor. Ordu’nun farklı ilçelerinden kadınların ürettiği ürünleri bulabileceğiniz Fatsa Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi, Ordu’nun çeşitli lezzetlerini bir araya getiriyor.

Kooperatif Başkanı Refiya Beylik, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Gaga Gölü çevre düzenlemelerinin kendilerine büyük bir fayda sağladığını belirterek, “Gaga Gölü çevre düzenlemeleri ile ilgimiz daha da arttı. Özellikle hafta sonları burayı ziyaret edenlerin sayısı oldukça fazla; insanlar yöresel ikramlarımızı tatma fırsatı buluyor. Ayrıca, çevre ilçelerden gelen ziyaretçiler de kooperatifimizi desteklemek için bizleri mutlaka ziyarete geliyorlar” açıklamasında bulundu.

Kadınlar olarak kendi emekleriyle ürettikleri ürünleri satma imkânına sahip olduklarını vurgulayan Beylik, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler ve ekibine, bize bu fırsatı sundukları için teşekkür ederiz. 14 kadınla 2 yıl önce kurduğumuz kooperatifimiz sayesinde el üretimimizi burada satışa sunma şansı yakaladık. Erişte, reçel, turşu, marmelat gibi birçok yöresel ürünü burada bulmak mümkün. Biz burada sadece kendimize değil, çevremizdeki diğer kadınlar için de bir destek ortamı oluşturduk. Büyükşehir Belediyesi’nin Gaga Gölü çevresindeki düzenlemeleri, bizler için büyük bir avantaj sağladı. Her hafta sonu burası yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor ve biz de bu fırsatı değerlendirerek yöresel ikramlarımızı misafirlere sunuyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.