Ordu Belediye Başkanı, Küçükbaş Hayvancılığı Geliştirmek İçin Çalışmalarını Sürdürüyor

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, küçükbaş hayvancılığı artırmak amacıyla, belediye bünyesinde yetiştirilen koyun ve kazları üreticilere dağıtmak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Ayrıca, sürü yönetimini profesyonelleştirmek için çoban ihtiyacını da vurguladı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, küçükbaş hayvancılığı

**Ordu’da Küçükbaş Hayvancılığı Destekleyen Çalışmalar Devam Ediyor**

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, il genelinde küçükbaş hayvancılığın yaygınlaştırılmasına yönelik önemli adımlar attıklarını duyurdu. Başkan Güler, koyun ve kaz gibi çeşitli hayvanların belediyenin işletmelerinde, kendi olanaklarıyla yetiştirildiğini ifade etti.

Tarım ve Hayvancılığa Büyük Destek

2019 yılında göreve gelmesinin ardından ‘Kendi Kendine Yeten Şehir’ mottosuyla tarım ve hayvancılık alanında çeşitli destek projeleri başlatan Güler, bu süreçte hız kesmeden ilerlediklerini belirtti. Büyükşehir Belediyesi, damızlık hayvanların dağıtımını yaparken, bu hayvanları kendi tesislerinde yetiştirmenin gururunu taşıyor. Altınordu ilçesindeki Kökenli Mahallesi’nde 2022 yılında 50 koyunla kurulan ‘Damızlık Küçükbaş Hayvancılık İşletmesi’ni ziyaret ederek, yetkililerden bilgi alan Başkan Güler, işletmedeki gelişmeleri gözlemledi.

Küçükbaş Hayvancılığı Artırmak için Kararlıyız

‘Kendi Kendine Yeten Ordu’ hedefi doğrultusunda her alanda üretimi artırmaya yönelik yoğun bir çaba içinde olduklarını vurgulayan Güler, “Kökenli Mahallesi’ndeki işletmemizde şu an 202 adet Bafra ırkı damızlık koyun bulunmaktadır. Tüm hayvanları kendi imkanlarımızla yetiştiriyoruz ve bu altyapı sayesinde hem üretim gerçekleştiriyor hem de yetiştiricilerimize uygulamalı bilgi sunuyoruz. Küçükbaş hayvancılığın yaygınlaşması ve üreticilerin desteklenmesi için sonuna kadar kararlıyız” dedi.

Sürü Yöneticiliği ile Profesyonelleşme

Hayvancılıkta en önemli Noktanın çoban ihtiyacı olduğunu hatırlatan Başkan Güler, bu ihtiyacı ‘Sürü Yöneticiliği’ adıyla yapılan çalışmalarla profesyonelleştirmek istediklerini belirtti. Güler, “Tarım ve hayvancılıkta kendi kendine yeten bir kent oluşturmak için çalışıyoruz. Bu noktada üretimimizi artırmayı hedefliyoruz. Sürü yöneticisi ihtiyacının farkındalığını artırmak adına profesyonel bir görünüm kazanmaları için tek tip kıyafet uygulamasını hayata geçiriyoruz. Ayrıca, sığır ve kanatlı hayvan yetiştiriciliği konularında da önemli projelere imza atıyoruz” şeklinde konuştu.