Başakşehir’de Vale Cinayetinde Dava Devam Ediyor
İstanbul’un Başakşehir ilçesinde, hırsızlık olayına engel olmaya çalışırken vurularak hayatını kaybeden vale Ogün Tekin’in cinayetiyle ilgili davanın görülmesine devam edildi. Duruşma öncesinde adliye önünde bir araya gelen Tekin’in ailesi, sanıkların ağır ceza alması için çağrıda bulundu.
Olayın İç Yüzü
19 Ağustos 2023 tarihinde, kafe müşterilerine hizmet veren bir otoparkta hırsızların araç anahtarlarını çalmaya çalışması üzerine olay yerinde bulunan vale Ogün Tekin, durumu fark etti ve hırsızların peşine düştü. Ancak, hırsızlardan biri tarafından vurularak ağır yaralandı. 7 sanıklı davanın duruşması, Küçükçekmece 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleşti. Hükme itiraz edeceklerini belirten sanıkların avukatları da duruşmaya katıldı.
Duruşmada Tanıkların Dinlenmesine Karar Verildi
Mahkeme heyeti, olayla ilgili eksik tanıkların dinlenmesiyle ilgili karar alarak duruşmayı erteledi.
Aile Bireylerinden Duygusal Açıklamalar
Duruşma sonrası basına konuşan Ogün Tekin’in annesi Hicran Tekin, “Oğlum hırsızlarla mücadele ederken canından oldu. Evladımın katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Artık dayanamıyorum, iki yıldır adliyeye gelmekten yorgun düştüm” ifadelerini kullandı. Babası Ergin Tekin de, “Adaletin yerini bulmasını ve bu katillerin serbest kalmaması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
İddianamenin Detayları
Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ogün Tekin’in cinayetiyle ilgili detaylar yer aldı. Olay günü, hırsızların işlek bir otoparkta hırsızlık yapmaya çalıştığı ve Tekin’in durumu fark edip koştuğu esnada, iki el ateş edilerek vurulduğu belirtildi. Ayrıca, hırsızların suç delillerini yok etmek amacıyla Tekin’i hedef aldığı ifade edildi.
Şüphelilere yönelik ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilirken, diğer şüpheliler için de ceza istenildiği kaydedildi. Dava süreci ve soruşturmanın seyrine dair gelişmeler ise takip edilecek.