Ödemiş’te 79 Yaşındaki Kadının 750 Bin TL Değerindeki Altınları Dolandırıcılar Tarafından Çalındı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde 79 yaşındaki Gülizar Dağlı’nın kişisel bilgilerini ele geçiren dolandırıcılık çetesi, kadının 30 yıllık birikimi olan altınlarını 750 bin TL değerinde alarak kayıplara karıştı. Dolandırıcılar, aile üyelerinin bilgilerini kaynaşarak güven sağladı. Ekiplerin başarılı operasyonu sonucunda 3 kişi tutuklandı. Dağlı, şikayetçi olduğunu ve dolandırıcıların ceza almasını istediğini belirtti.

İzmir'in Ödemiş ilçesinde 79 yaşındaki Gülizar Dağlı'nın kişisel bilgilerini ele

İzmir’in Ödemiş ilçesinde yaşayan 79 yaşındaki Gülizar Dağlı’nın kişisel bilgilerini ele geçiren dolandırıcılar, yaşlı kadını manipüle ederek yaklaşık 750 bin TL değerinde ziynet eşyasını çaldı. Şüpheliler, altınların fotoğrafını çekip geri getireceklerini belirttikten sonra kadının evine girerek eşyaları aldı. Ancak, polis ekiplerinin hassas çalışmalarıyla kısa sürede yakalandılar. Dolandırıcıların, Gülizar Dağlı’nın ailesinin kimlik bilgilerini bilmesi kadın üzerinde güven oluşturmasına yol açtı. Dağlı, yaşadığı durumu, “30 yıllık birikimimi alıp, ayakkabılarıyla yatak odama kadar girdiler” diyerek anlattı.

Alınan bilgilere göre, dolandırıcı çetesi ilk önce Gülizar Dağlı’yı telefonla arayarak banka hesabının bloke olduğunu ve evdeki altınların sahte olduğu yalanını söyledi. Kadın, altınlarının gerçek olduğunu belirtince çetenin hedefi haline geldi. Şüpheliler, önce Dağlı’nın çocuklarını arayıp kendilerini kargo görevlisi olarak tanıttı. Ailenin evde kimse olmadığını öğrenen dolandırıcılar, yaşlı kadının yalnız olduğunu tespit edip harekete geçti. Eve geldiklerindeyse altınları kontrol etmek ve fotoğraflarını çekerek geri getireceklerini ileri sürdüler. Başta Gülizar Dağlı bu hikayeye inanmayınca, şüpheliler aile bireylerinin isimlerini vererek kadının güvenini kazandı ve eve girdi. Daha sonra yatak odasındaki ziynet eşyalarını alarak kayıplara karıştılar.

Olayın ardından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ve Menemen İlçe Emniyet Müdürlüğü, dolandırıcılık çetesini tespit etmek için araştırmalara başladı. Başarılı bir teknik ve fiziki takip sonunda şüphelilerin kimlikleri ve adresleri belirlendi. Eş zamanlı düzenlenen operasyonda M.R.T., M.T., T.Y., H.Y. ve H.G. isimli şüpheliler, çaldıkları ziynet eşyalarıyla yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerin ardından adli mercilere sevk edilen M.R.T., M.T. ve T.Y. tutuklanırken, H.Y. ve H.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gülizar Dağlı, dolandırıcıların kendisinden şikayetini geri alması için talepte bulunduğunu ifade ederek, “Şikayetimi geri almayacağım, hapiste çürüsünler” dedi.

Gülizar Dağlı, telefonla arandığında, “Bankada hesabına bloke konuldu, altınların sahte” denilerek tuzağa düşürüldüğünü belirtti. Telefondaki kişinin, “Kuyumculardan aldığın altınlar sahte, dikkat et” dediğini ve kendisinin de bu durumu iyi niyetle yanıtlayınca dolandırıcılara fırsat verdiğini sözlerine ekledi. Torunu Gökhan Yaklaş ise dolandırıcıların kendisini ve ailesini kargo teslimatı bahanesiyle aradıklarını ifade ederek, “Dolandırıcılar anneannemin evine izinsiz girerek altınları korkutarak aldılar. Emniyet güçlerinin çalışmaları sayesinde kaybolan altınların büyük kısmını geri alabildik. Şimdi dolandırıcıların yakınları bize gelip kayıp altınları ödeyeceklerini söyleyip şikayetimizi geri almamızı istiyorlar ancak biz bu teklifi kabul etmiyoruz. Adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Para önemli değil, önemli olan dolandırıcıların cezasını çekmesidir. Buradan emniyet teşkilatına teşekkürlerimi iletiyorum” diyerek durumu özetledi.