Nusaybin Sınır Kapısı Açılması Bekleniyor
Mardin’in Nusaybin Ticaret Odası Başkanı Mahsum Özmen, “Nusaybin Sınır Kapısı’nın açılması, ülkemize döviz akışı sağlamak anlamına geliyor.” şeklinde konuştu.
Nusaybin Sınır Kapısı önünde basın mensuplarına bilgi veren Özmen, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın son zamanlarda yaptığı açıklamanın büyük önem taşıdığını ve bu durumu olumlu karşıladıklarını ifade etti. Özmen, “Umuyoruz ki en kısa sürede, Nusaybin Sınır Kapısı hızlı bir şekilde açılır. Bu durum bölgede büyük bir güç sağlayacak ve ülkemiz için ciddi bir ekonomik fayda sunacaktır. Şu an Suriye için gerekli olan tüm ürünleri Türkiye’den tedarik edebiliriz. Bu da ülkemize döviz girişini artıracak ve ekonomimize önemli katkılarda bulunacaktır. Nusaybin Sınır Kapısı’nın açılması, ülkemize döviz kazandıracak bir gelişmedir.” dedi.
Ticaretle uğraşan birçok kişinin sınır kapısının açılmasını dört gözle beklediğini aktaran Özmen, “Eğer Nusaybin Sınır Kapısı faaliyete geçerse, biz üretici konumundayız; Türkiye, üretimiyle tanınan bir ülkedir. Her tür malzemeyi Suriye pazarına satma imkânımız olacak. Yerel halk büyük bir heyecanla Nusaybin Sınır Kapısı’nın açılmasını bekliyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından kardeş kapı olarak tanımladığımız bu sınır kapısının böyle kalacağına olan inancımız tam.” ifadelerini kullandı.
Sınır Kapısının Ekonomik Etkileri
Gümrük yetkilisi Bilal Kök ise, Nusaybin Sınır Kapısının açılması durumunda ihracatın en az 10 kat artacağını belirtti. Kök, “Eğer kapı açılırsa, şu anda günde 100 araç gönderiyorsak bu sayı açıldığında günde bin araca çıkacaktır. Mardin’in tüm bölgeleri buradan giriş çıkış yapmak zorunda kalacak. Şu anda araçlarımız sadece iç gümrükte kalıyor, yurt dışına çıkış yapamıyor.” şeklinde konuştu.
Bu gelişmeler, Nusaybin ve çevresindeki ticaretin canlanması için önemli bir fırsat sunuyor. Beklentiler, Nusaybin Sınır Kapısı’nın açılmasıyla birlikte bölgenin ekonomik yapısında büyük bir değişim yaşanacağı yönünde. Hükümetin bu konuda alacağı hızlı kararlar, Nusaybin ve çevresindeki ticari hayatı canlandırabilir.
NUSAYBİN SINIR KAPISININ AÇILMASI İHRACATA DÖVİZ KATKISI SAĞLAYACAK
NUSAYBİN SINIR KAPISININ AÇILMASI İHRACATA DÖVİZ KATKISI SAĞLAYACAK
NUSAYBİN TİCARET ODASI BAŞKANI MAHSUM ÖZMEN, “NUSAYBİN SINIR KAPISI’NIN AÇILMASI DEMEK, ÜLKEYE DÖVİZ GETİRMEK DEMEKTİR.” DEDİ
NUSAYBİN SINIR KAPISI’NIN AÇILMASI İHRACATA DÖVİZ KATKISI SAĞLAYACAK
NUSAYBİN SINIR KAPISININ AÇILMASI İHRACATA DÖVİZ KATKISI SAĞLAYACAK







