Niksar’da Kendini Polis Olarak Tanıtan Dolandırıcılar, Yaşlı Çiftin 1,5 Milyon TL’lik Tasarrufunu Ele Geçirdi

2 Min Read

Niksar’da Dolandırıcılık Skandalı: Yaşlı Çift 1,5 Milyon TL Kayıpta

Tokat’ın Niksar ilçesinde, kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, yaşlı bir çifti büyük bir mağduriyetle karşı karşıya bıraktı. Çiftin yaklaşık 1,5 milyon TL değerinde ziynet eşyası ve nakit para dolandırıldı.

Dolandırıcılar Eve Gelerek Kandıırdı

Olay, 29 Ekim 2025 tarihinde yaşandı. Yeter Günal (68) ve eşi Seyit Sami Günal (78), kendilerine ait olan Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak, 28 Ekim tarihinde telefonla kendilerini arayan dolandırıcıların evlerine gelerek “adınız terör suçlarına karıştı” şeklinde bir gerekçe ile kandırıldıklarını ifade ettiler. Çiftin, dolandırıcıların eline yaklaşık 1,5 milyon TL’lik ziynet eşyası, 1.500 Euro nakit para ve 645 bin 265 TL’nin havale yoluyla geçtiği öğrenildi.

Polis Ekipleri Hızla Hareke Geçti

Yaşanan olayın ardından Niksar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, hızlı bir şekilde geniş bir soruşturma başlattı. Ardından yapılan detaylı kamera incelemeleri, telefon analizleri ve saha çalışmaları neticesinde dolandırıcılıkla bağlantılı olduğu belirlenen C.G. (37) ve K.E. (28) isimli şahıslar, Antalya’da gerçekleştirilen bir operasyonla yakalandı.

Şüpheliler Adaletin Önüne Çıkacak

Gözaltına alınan şüpheliler, beraberlerinde ele geçirilen suç eşyalarıyla birlikte Niksar’a götürüldü. Emniyet süreçlerinin ardından zanlılar, adliyeye sevk edilerek yargı sürecinin başlaması bekleniyor. Bu dolandırıcılık olayı, yaşlı bireyleri hedef alan dolandırıcılık girişimlerinin arttığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version