Niğde’de Trajik Sorunları Ortadan Kaldıracak Modern Alt Geçit Projesi Başladı

3 Min Read

Niğde’deki trafik sorunu için önemli bir adım atıldı

Niğde Belediyesi, şehrin güney tarafında yıllardır yaşanan trafik sıkışıklığını köklü bir şekilde ortadan kaldıracak olan İlhanlı Mahallesi Demiryolu Alt Geçit Projesi’ni başlattı.

Proje Detayları

65 milyon 21 bin TL tutarındaki projenin ihalesi yapılmış olup, çalışmalar resmen başlamıştır. Projenin, 180 gün içinde tamamlanarak 22 Mayıs 2026’da hizmete girmesi bekleniyor. Bu proje ile, demiryolu hattının şehir merkezindeki ulaşımı olumsuz etkileyen engelinin kaldırılması amaçlanıyor.

İlhanlı ve Nar mahallelerini Adana Caddesi üzerinden birleştirecek olan modern alt geçit, hem araç hem de yayalar açısından büyük bir rahatlık sağlayacak.

Vali ve Belediye Başkanı’ndan Açıklamalar

Projenin temel atma töreninde konuşan Niğde Valisi Cahit Çelik, bu yatırımın şehir için kritik bir gelişim adımı olduğunu vurguladı. Eski menfezin yetersizliğine dikkat çeken Vali Çelik, 20 metre genişliğindeki yeni alt geçidin hem araç hem de yaya trafiğine modern bir çözüm sunacağına işaret etti.

Vali Çelik ayrıca, projeye katkıda bulunan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, TCDD Genel Müdürü Veysi Kurt ve diğer yetkililere teşekkür ederek, çalışmaların sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını diledi.

Başkan Özdemir: “Şehrimizin İki Yakası Birleşiyor”

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, projenin şehir ulaşım altyapısı açısından oldukça önemli olduğunu belirtti. Adana Caddesi’nin Niğde’nin en işlek yollarından biri olduğunu ifade eden Başkan Özdemir, mevcut menfezin uzun yıllardır sorun yarattığını dile getirdi.

“Tabiri caizse, şehrimizin iki yakasını bir araya getiriyoruz” diyen Özdemir, proje hazırlık sürecinin yaklaşık iki yıl sürdüğünü ve nihayet uygulama aşamasına geçildiğini aktardı.

Güvenli İnşaat ve Projenin Süreci

Projenin zemin sıvılaşmasına karşı dikkatli bir şekilde inşa edileceğini belirten Başkan Özdemir, bu kapsamda 142 adet fore kazık ile zemin güçlendirmesi yapılacağını duyurdu. Çalışmalar süresince tren seferlerinin aksamayacağına vurgu yapan Özdemir, demiryolu hattının geçici olarak kapatılarak ulaşımın sorun yaşamadan devam edeceğini açıkladı.

Projenin finansmanı açısından herhangi bir sorun olmadığını belirten Özdemir, Niğde Belediyesi’nin mali açıdan güçlü bir yapıda olduğunu ifade etti. İhale süresi 6 ay olmasına rağmen, projeyi Nisan sonunda veya en geç Mayıs ayında tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Toplamda 4 şeritli (2 gidiş, 2 geliş) ve ayrıca yaya geçidinin de bulunduğu modern alt geçit ile şehir içindeki ulaşımın büyük ölçüde rahatlaması beklenmektedir.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version