Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Tayini Çıkan Hakim ve Savcılara Veda Yemeği Düzenledi

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu’nun tayinleriyle başka illere giden hakim ve savcılara veda yemeği düzenledi. Başsavcı Durmuş Ali Karakoca, bu dönemin sona erdiğini ve her veda ile yeni hikayelerin başladığını vurguladı.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun tayinleriyle başka illere

Nevşehir’de Veda Yemeği Düzenlendi

Nevşehir’de görev yapan hakim ve savcılar, Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından yapılan tayinlerle farklı illere atanırken, Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı bir veda yemeği organize etti.

Programda Duygusal Anlar Yaşandı

Veda etkinliğine Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Durmuş Ali Karakoca, Nevşehir Adalet Komisyonu Başkanı Ali İhsan Tabak ve Nevşehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Rıdvan Oğuz’un yanı sıra diğer hakim, savcı ve adliye personeli de katılım sağladı. Başsavcı Durmuş Ali Karakoca, konuşmasında “Bugün burada yalnızca bir veda yemeği için toplanmadık. Aynı zamanda herkesin bir kentin sokaklarına, caddelerine ve ailelerine dokunduğu bir dönemin sessiz kapanışını yaşıyoruz. Burada kalma süreleri çoğunlukla üç veya dört yıl. Bu süre zarfında, binlerce dosya ile ilgileniyorlar. Her dosya, bir bireyin yaşam hikayesini içeriyor. Her ifade, bir ailenin yaşadığı yuva, sokağın ismi veya mahallenin kaderidir. Zamanla, o şehirdeki sokakları kendi mahallesi gibi benimserler. İnsanların soyadlarını, adreslerini ezbere bilirler. Hangi ailenin nerede yaşadığını ve hangi caddede hangi hikayenin yazıldığını akıllarına kazırlar. Çünkü bu meslek, yalnızca hukuku değil; insanı ve sokağı anlamayı gerektiriyor. Ancak bir gün tayin çıkar ve her şey yeni baştan başlar. O bilgileri orada bırakıp gitmek, yeni bir yer, yeni insanlar ve yeni hikayeler demek” ifadelerini kullandı.

Bu veda programı, katılımcılarda duygusal anlar yaşattı ve hakim savcıların öz geçmişlerini derin bir şekilde düşünmelerine neden oldu.