Necmettin Erbakan Üniversitesi ve TÜİK, Büyük Veri Üzerine Ortak Projeler İçin İlk Adımı Attı

2 Min Read

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Büyük Veri Koordinatörlüğü, büyük veri alanında iş birlikleri ve ortak projeler geliştirmek amacıyla Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantının Detayları

TÜİK’in merkez binasında düzenlenen toplantıda, TÜİK Başkan Yardımcısı Abdullah Yüksel’in katılımıyla, TÜİK Veri Yönetişimi Daire Başkanlığı ve Eğitim ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nden yetkililer ile NEÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kocaoğlu, Büyük Veri Koordinatörü Prof. Dr. Halit Buluthan Çetintaş, Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Dr. Mehmet Özkaya ve Öğr. Gör. Oğuz Yılmaz yer aldı.

Görüşmenin İçeriği

Toplantıda, büyük veri alanında iş birliği fırsatları, ortak veri sunucularında yapılacak ortak çalışmalar, TÜİK verilerine hızlı erişim olanakları, Elektronik Veri Araştırma Merkezi (E-VAM) projesi kapsamında mikro veriye erişim yöntemleri, yapay zekâ uygulamalarını kapsayan projelerdeki ortaklık fırsatları ile kamu politikaları çerçevesinde büyük veri, istatistik ve veri analitiği odaklı ortak eğitim programlarının geliştirilmesi gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.

NEÜ’den Açıklama

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan NEÜ Büyük Veri Koordinatörü Prof. Dr. Halit Buluthan Çetintaş, bu toplantının önemine vurgu yaparak, “Bu toplantının, üniversitemiz ile TÜİK arasında veri odaklı ortak projelerin hayata geçirilmesine ve akademik işbirliklerinin güçlenmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Ayrıca destekleri ve nazik ev sahiplikleri için başta TÜİK Başkan Yardımcısı Abdullah Yüksel olmak üzere tüm TÜİK yetkililerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version