**Muş’ta Nesli Tükenme Tehlikesi Altındaki Alaca Sansar Kurtarıldı**
Muş’un Eşmepınar köyünde, nesli tehlike altında olan ve Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından kırmızı listeye alınmış alaca sansar, görüntülendi.
Yaz mevsiminde nadir görülen bu hayvan, Türkiye’de sınırlı sayıda rastlanan bir tür olarak dikkat çekiyor. Ne yazık ki, köyde başıboş dolaşan köpekler tarafından saldırıya uğradı. Olayı fark eden duyarlı bir köylü, alaca sansarı köpeklerin saldırısından kurtardı.
**Yaralı Hayvan Koruma Altına Alındı**
Vatandaşın durumu bildirmesi üzerine bölgeye Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Muş Şube Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Ekipler, yaralı durumda bulunan alaca sansarı alarak koruma altına aldı.
DKMP yetkilileri yaptıkları açıklamada, alaca sansarın tedavi sürecinin başladığını ve iyileşmesinin ardından yeniden doğaya salınmasının planlandığını duyurdu.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı