Muş’un Malazgirt ilçesine bağlı Danışmentgazi Mahallesi Muhtarı Hasan Başaran, Bulanık ilçesindeki engelli bir gencin annesinin mezarını ziyaret etme isteğine duyarsız kalmayarak, talep ettiği akülü sandalyeye kavuşturdu.
Bulanık ilçesinde ikamet eden 27 yaşındaki engelli Ahmet Aydın, sosyal medya üzerinden Muhtar Hasan Başaran’a akülü sandalye talebinde bulundu. Talep sonrasında Ahmet Aydın ile iletişim kuran Muhtar Başaran’ın, “Bu akülü sandalyeyi ne için kullanacaksın?” sorusuna aldığı yanıt, dinleyenleri duygulandırdı.
“Annemin mezarına gidip ziyaret etmek istiyorum” cevabının ardından harekete geçen Muhtar Hasan Başaran, Ahmet Aydın ve ailesini ikametlerinde ziyaret etti. Yaşanan durumu, Ankara’da gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan Polis Memuru Mustafa Şahin ile paylaşan Başaran, kısa sürede olumlu yanıt aldı. Mustafa Şahin, sadece 45 dakika içerisinde bir akülü sandalye temin ederek kargo ile Muş’a gönderdi.
Akülü sandalyenin kendisine ulaşmasının ardından zaman kaybetmeden Ahmet Aydın’ı evinde ziyaret eden Muhtar Başaran, genç adama unutamayacağı bir sürpriz yaptı. Sandalyenin kurulmasının ardından Muhtar Başaran ve Ahmet Aydın, müstakbel mezarlığın yakınındaki mezarlığa giderek anne Hazal Aydın’ın mezarını ziyaret edip, birlikte dua etti.
Yaşanan süreci anlatan Danışmentgazi Mahallesi Muhtarı Hasan Başaran, şu ifadeleri kullandı:
“Ahmet kardeşimiz akülü sandalye istediğinde sebebini sorduğumda ‘annemin mezarına gidebilmek için’ demesi beni derinden etkiledi. Bu isteğe kayıtsız kalamazdık. Sağ olsun Polis Memurumuz Mustafa Şahin, çok kısa sürede aracı temin etti. Bir gencin annesinin mezarına gidebilmesine vesile olmak her şeye değer.”
Duygusal anlar yaşayan Ahmet Aydın, “Annemin mezarına gidemiyordum, içimde hep bir ukdeydi. Bugün bu hayalimi gerçekleştiren Muhtarımız Hasan Başaran’a ve Polis Memuru Mustafa Şahin’e sonsuz teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.
İhlas Haber Ajansı
