Pakistan’da Muson Yağmurları Sonrası Bilanço Ağırlık Kazanıyor
Pakistan’da haziran ayının sonlarında başlayan muson yağmurlarının yol açtığı sel ve toprak kaymaları nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 96’sı çocuk olmak üzere 202’ye yükseldi.
Hayatını Kaybedenlerin Dağılımı
Pakistan’da haziran ayının sonlarında başlayan muson yağışlarının yol açtığı afetler nedeniyle bilanço ağırlaşıyor. Şiddetli yağışların yol açtığı sel, toprak kayması ve ev çökmesi gibi olaylar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 96’sı çocuk olmak üzere 202’ye ulaştı. Ayrıca, 600’den fazla kişi de yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Ülke genelinde yaklaşık 700 ev zarar gördü.
Etkilenen Eyaletler ve Can Kaybı Rakamları
Can kayıpları, Pencap eyaletinde 123, Hayber-Pakhtunkhwa eyaletinde 40, Sindh eyaletinde 21, Belucistan eyaletinde 16 ve Azad Keşmir eyaleti ile başkent İslamabad’da birer kişi olarak kaydedildi. Bu tablo, ülkenin farklı bölgelerinde muson yağmurlarının yarattığı yıkıcılığı gözler önüne seriyor.
Yardım Çalışmaları ve Uyarılar
Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı’ndan (NDMA) yapılan açıklamada, etkilenen bölgelere yerel yönetimler tarafından erzak, battaniye ve çadır dağıtıldığı bildirildi. Ayrıca, bugün ve yarın için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Bu durum, yerel halk için bir başka tehlike oluşturuyor ve yardım çalışmalarının hız kazanmasını zorunlu kılıyor.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı