Artvin’de Futbol Maçında Boks Ringine Dönüşen Olaylar
Artvin’in Murgul ilçesinde gerçekleşen Bölgesel Amatör Lig (BAL) mücadelesinde yaşananlar, futbol sahasını bir boks ringine dönüştürdü.
Maçta Yaşanan Gerginlik
Bugün Murgul Spor, sahasında Rize Atletik Spor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı, Rize Atletik Spor’un Enes Türüt’ün attığı golle 1-0 sona erdi. Hakemin yarıyı bitiren düdüğünün ardından, iki takım futbolcusu arasında aniden bir kavga patlak verdi. Yumrukların havada uçuştuğu ve tekmelerin atıldığı bu çatışma, sahayı bir boks ringine çevirdi. Maç sırasında gerginliğin artmasıyla güvenlik güçleri, tarafları güçlükle ayırmaya çalıştı. Olayların başlamasıyla birlikte statta “Sevgili taraftar grubu, lütfen sahaya girmin, sahaya yabancı madde atmıyoruz” şeklinde anonslar peş peşe yapıldı.
Bu olaylar, futbol dünyasında gündem yaratarak seyircilerin kaygı dolu anlar yaşamasına neden oldu.
Futbolun Gölgesinde Kalan Şiddet
Murgul’daki bu mücadelenin derinlemesine incelenmesi, futbolun bir spor olarak kalabilmesi için gerekli önlemlerin alınması gerekliliğini ortaya koyuyor.
