Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Murcia’da Aşırı Sağcılar ile Göçmenler Arasında Şiddetli Çatışmalar Yaşandı

İspanya’nın Murcia Özerk Bölgesi’nde yaşlı bir adamın saldırıya uğraması sonrası, aşırı sağcılar ile göçmenler arasında şiddetli çatışmalar çıktı. Olayda 5 kişi yaralanırken, Mariola Guevara bölgedeki yeni şiddet olaylarını kınadı ve ek güvenlik güçleri gönderileceğini duyurdu.

Bu haberin fotoğrafı yok

Murcia’da Yaşanan Şiddet Olayları Tırmanıyor

İspanya’nın Murcia Özerk Bölgesi’nde, yaşlı bir adamın sokakta maruz kaldığı saldırının ardından, göçmenlerle aşırı sağcı yerel halk arasında gerilim doruk noktasına ulaştı. Bu gerginlik, dün meydana gelen şiddetli çatışmalara yol açarak 5 kişi yaralanırken, 1 kişinin de gözaltına alınmasına sebep oldu.

Olayın Ardından Gelişmeler

Çarşamba günü Torre-Pacheco kasabasında yaşanan bu olay, yaşlı adamın kimliği belirsiz bir kişi tarafından saldırıya uğramasıyla başladı. Yaşanan bu saldırı sonrasında, göçmenler ve yerel halk arasında büyüyen çatışma dün itibarıyla şiddetlendi. Saldırı sonrasında yaralananlar hastaneye kaldırıldı, gözaltına alınan kişi ise devam eden soruşturmanın bir parçası olarak tutulmakta.

Soruşturma ve Ek Güvenlik Önlemleri

İspanya hükümet temsilcisi Mariola Guevara saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, olayın detaylarının araştırıldığını bildirdi. Guevara, bölgedeki aşırı sağ grupların artışını ve bunun getirdiği nefret söylemleriyle şiddet çağrılarını kınayarak, durumu kontrol altına almak için bölgeye ek Sivil Muhafızlar göndereceğini duyurdu. Saldırıya uğrayan adamın evinde tedavi altında olduğu, saldırının nedenine dair ise henüz bir açıklama yapılmadığı belirtildi. Söz konusu soruşturma kapsamında henüz hiçbir kişinin tutuklanmadığı da ifade ediliyor.

Göçmenler ve Yerel Ekonomi

Murcia bölgesindeki bu kasaba, tarım sektörü gibi bölgede büyük öneme sahip bir alanda, günlük olarak çalışan çok sayıda göçmene ev sahipliği yapmaktadır. Saldırı olayının yarattığı endişe, bölgenin sosyo-ekonomik dengesini tehdit edebilecek boyutlara ulaşabilmektedir.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı