Muğla’da Kış Hazırlıkları Renkli Görüntüler Sunuyor
Yerli dolmalık biberin yaz mevsiminde toplanmasıyla birlikte Muğla’da kadınlar kışlık gıda hazırlıklarına hız kazandırdı.
Menteşe ilçesinde yaşayan kadınlar, bahçelerinde özenle yetiştirdikleri dolmalık biberleri ve patlıcanları titizlikle temizliyor. Ardından, bu sebzeleri iplere dizerek evlerinin balkonlarına seriyor. Balkonlarda asılı sebzeler, kış için yapılacak olan yiyeceklerin habercisi olurken, mahallelerde ortaya çıkan renkli görüntüler de dikkat çekiyor.
Kadınlar kurutma işlemi sonrası, hazırladıkları biberleri kış aylarında kullanılmak üzere saklamayı ihmal etmiyor. Böylece hem geleneklerini yaşatıyor hem de mutfaklarında taze sebze özlemini gidermenin yollarını arıyorlar.
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE ÇOCUK HASTALARIN AMELİYAT ÖNCESİ KAYGISINI AZALTMAK AMACIYLA ÖZEL OLARAK TASARLANAN PREMEDİKASYON ÜNİTESİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI.
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE ÇOCUK HASTALARIN AMELİYAT ÖNCESİ KAYGISINI AZALTMAK AMACIYLA ÖZEL OLARAK TASARLANAN PREMEDİKASYON ÜNİTESİ HİZMET VERMEYE BAŞLADI.
HAKKARİ’DE FARKLI BÖLGELERDE ÇIKAN 3 AYRI YANGIN, İTFAİYE EKİPLERİNİN YOĞUN MÜCADELESİ SONUCU BÜYÜMEDEN KONTROL ALTINA ALINDI.