Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt Mahallesi’nde Kadın Yaşam Merkezi’ni Hizmete Açtı

    Muğla’nın Menteşe ilçesinde açılan Kadın Yaşam Merkezi, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katkı sağlaması amacıyla hayata geçirildi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, kadınların önünü açmanın toplumda önemli değişikliklere yol açacağını vurguladı.

    Muğla'nın Menteşe ilçesinde açılan Kadın Yaşam Merkezi, kadınların sosyal ve

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe ilçesinde Yeşilyurt Mahallesi’nde yeni bir Kadın Yaşam Merkezi’ni hizmete sundu. Açılış etkinliğine katılan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, kadınların toplumsal hayatta daha etkin bir rol üstlenebilmeleri adına yapılan bu projeye dair görüşlerini paylaştılar.

    Toplumun Desteklediği Önemli Bir Adım

    Bu merkez, kadınların hem sosyal hem de ekonomik yaşamda daha fazla yer alabilmesi için önemli bir fırsat sunuyor ve yerel halk tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı. Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, Yeşilyurt’un tarihi ve kültürel değerlerine değinerek, belde belediyelerinin kapanmasının ardından atıl durumda kalan yapıları yeniden hayata geçirerek topluma kazandırdıklarını ifade etti. “2014’ten itibaren kapalı kalan belediye binalarını yeniden işleterek bu sorunları çözmeye çalışıyoruz. Öncelikle Bayır’da, şimdi de Yeşilyurt’ta Kadın Yaşam Merkezleri açtık. Diğer bölgelerde de benzer adımları atmaya devam edeceğiz” diye belirtti.

    Bereketli Toprakların Hikayesi

    Başkan Ahmet Aras, Yeşilyurt’un doğal güzellikleri ve tarihi zenginlikleri hakkında bilgi vererek, “Pisi Antik Kenti, yaşlı çınar ağaçları ve kadim zeytinlikleriyle burası bizim için çok değerlidir. Bu bölgede yaşanan olaylar, yerin bereketini ve ruhunu gösterir” şeklinde konuştu.

    Gonca Köksal Aras, kadınların bu merkezlerde yalnız olmadıklarını hissetmelerinin önemine vurgu yaparak, “Kadınlar burada üretim yapacak, ekonomiye katkı sunacak ve hayatlarını değiştirecek. Küçük desteklerle büyük değişimlerin olabileceğini gösteriyoruz. Bu mekanlar dayanışma ve umut merkezi olacaktır” dedi.

    Kadınların Güçlenmesi İçin Atılan Adımlar

    Açılışta konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kadınların toplumda daha fazla yer almasının şart olduğunu belirtti. “Kadınların arasındaki dayanışma çok güçlü. Sadece önlerinin açılması gerekiyor” diyen Aras, kadınların hayatın her alanında daha etkin olmasının gerekliliğine dikkat çekti. Daha sonra, Türkiye’de kadın cinayetlerinin artışına da değinerek, toplumun bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

    Başkan Aras, kadınların güçlü birer birey olarak topluma kazandırılmasının önemini vurgulayarak, “Kadınların söz sahibi olduğu bir dünya, daha huzurlu ve eşit bir toplum yaratır. Onların önünü açmalıyız” ifadesini kullandı.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı