Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Sağlık İçin Önemli Adım
Muğla Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığını korumak ve gelecekteki nesillerin daha sağlıklı ortamlarda büyümesini sağlamak amacıyla koruyucu sağlık hizmetleri konusunda kararlılıkla çalışmalarını sürdürmekte.
Rahim ağzı kanseri, son yıllarda HPV (İnsan Papilloma Virüsü) kaynaklı vakaların artış göstermesiyle birlikte önemli bir halk sağlığı sorunu haline gelmiştir. Bu bağlamda, Büyükşehir Belediyesi 9 ile 45 yaş arasındaki bireyler için ücretsiz aşı uygulamasını devreye alıyor.
HPV Aşısı İçin Başvuru Süreci
HPV aşısından faydalanmak isteyen vatandaşların, gerekli belgelerle birlikte Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nün ilçe hizmet birimlerine başvurmaları gerekmektedir. Daha fazla bilgi edinmek isteyenler, 444 48 01 numaralı Muğla Büyükşehir Belediyesi Çağrı Merkezi’nden destek alabilirler.
HPV Virüsü Ne Anlama Geliyor?
HPV (İnsan Papilloma Virüsü), cilt ve mukozalarda enfeksiyon oluşturabilen bir virüs türüdür. Belirli türleri, başta rahim ağzı olmak üzere çeşitli kanser türleriyle ilişkilendirilir. HPV aşısı, bu virüs nedeniyle ortaya çıkan ciddi hastalıklara karşı koruma sunsa da, aşı kampanyaları bu virüsün bulaşmasını önlemede hayati bir rol oynamaktadır.
Başkan Aras: “Halk Sağlığı Bizim İçin Öncelikli”
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak temel önceliğimiz, vatandaşlarımızın sağlıklı ve güvenli bir gelecek yaşamalarını sağlamak. Halk sağlığını tehdit eden hastalıklara karşı koruyucu hizmetler sunmak, yerel yönetim anlayışımızın önemli bir parçasıdır. Rahim ağzı kanserine karşı koruma sağlayan HPV aşısı uygulamamız, özellikle genç kuşağın sağlığını güvence altına almak için önemli bir adım. HPV kaynaklı kanser vakalarındaki artış, bu alanda daha fazla farkındalığın ve koruyucu sağlık hizmetlerinin gerekliliğini açıkça ortaya koyuyor. Biz kamuoyunu bilinçlendirmek ve vatandaşlarımızın sağlığına katkı sağlamak için bu ücretsiz HPV aşısı uygulamasını başlattık. Başvurular devam ediyor ve tüm vatandaşlarımızı sağlıklı bir gelecek için bu fırsattan yararlanmaya davet ediyorum” şeklinde açıklamada bulundu.