Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, 2026’da 23 Milyon Ata Tohumunu Türkiye’nin Dört Bir Yanına Dağıtacak

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Yerel Tohum Ulusal Güç” sloganıyla 2026’da 23 milyon ata tohumu dağıtımına başlayacak. Belediye, bu çerçevede 120 çeşit ata tohumuyla 54 ilde 3 milyon yerel tohum ulaştırdı. Başkan Ahmet Aras, Muğla’nın tarımsal önemine vurgu yaptı.

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, "Yerel Tohum Ulusal Güç" sloganıyla 2026'da 23

    Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden Yerel Tohum Hamlesi

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, “Yerel Tohum Ulusal Güç” temasıyla kurulan Tıbbi-Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi aracılığıyla, Türkiye’nin 81 iline toplamda 23 milyon ata tohumu dağıttı. 2026 yılı için planlanan yeni ata tohum dağıtımına yönelik hazırlıklar ise hız kesmeden devam ediyor. Dağıtımın 1 Şubat 2026 tarihinde gerçekleşmesi öngörülüyor.

    Muğla’nın Yerel Tohumları Türkiye’yi Sarıyor

    Türkiye’nin verimli tarım bölgelerinden biri olan Muğla’da, üreticilere ve tarımsal faaliyetlere önemli katkılar sunan Muğla Büyükşehir Belediyesi, yerel tohum bilincini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 2025 yılı içerisinde, 120 farklı çeşit ata tohumundan üretilen 3 milyon adet yerel tohum, Türkiye’nin 54 iline ulaştırılmıştı.

    Muğla Büyükşehir Belediyesi, envanterinde bulundurduğu 980 çeşit ata tohumunu, Tıbbi-Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi’nde titizlikle kontrol ederek üretim sürecinden sonra ülkenin dört bir yanına dağıtımını yapıyor. Merkez, sebze tohumlarının yanı sıra orman, kaba yem ve tıbbi aromatik tohumları da kapsıyor.

    Muğla’nın Tohum Merkezi Yükselişte

    Nisan ayında fidelerden tohum alma, yıkama ve kurutma sürecine devam eden Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Tıbbi-Aromatik Bitkiler ve Yerel Tohum Merkezi, 4 bin 700 metrekarelik alanda çeşitli deneme parselleri, eğitim alanları ve laboratuvarları ile Türkiye’nin en kapsamlı yerel tohum merkezlerinden birini oluşturuyor.

    Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla’nın tarım potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulayarak, yerel tohumlar ve üretici köylüler için destekleme çalışmalarını sürdüreceklerini belirtti. Başkan Aras, yerel tohumların atalarımızdan kalan kıymetli bir miras olduğunu ifade ederek, bugüne kadar 980 çeşit ata tohumunu saklayarak koruma altına aldıklarını dile getirdi.