Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Mudanya’da Kayıp Alzheimer Hastası İçin Arama Çalışmaları Sonlandı, Aile Umutsuzluk İçinde Bekliyor

    Mudanya’nın Evciler Mahallesi’nde 10 gündür kayıp olan 80 yaşındaki Alzheimer hastası Mustafa Abi için yapılan arama çalışmaları sonuçsuz kaldı. AFAD ve diğer ekipler, geniş bir alanda inceleme yapmasına rağmen iz bulamadı. Ailesi ve köy halkı, umutla bekliyor ama umutsuzluk artıyor. Yetkililer, bilgisi olanları 112’ye çağırdı.

    Mudanya'nın Evciler Mahallesi'nde 10 gündür kayıp olan 80 yaşındaki Alzheimer

    Mustafa Abi’nin Kayboluşunun 10. Günü: Arama Çalışmaları Devam Ediyor

    Bursa’nın Mudanya ilçesinde bulunan Evciler Mahallesi’nde 10 gün önce ot toplamak amacıyla evinden çıkan 80 yaşındaki Alzheimer hastası Mustafa Abi için başlatılan arama çalışmaları, son gününe girdi.

    4 Yüz Kişilik Ekip Seferber Oldu

    Arama çalışmaları, AFAD’ın koordinasyonu altında, Jandarma, JAK, Mudanya 911, AKUT, ANDA, MAK, BAKUT ve OSAD gibi çeşitli ekiplerin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Toplamda yaklaşık 400 kişiden oluşan bu ekipler, Evciler’den başlayarak İnkaya, Emirleryenicesi, Mesudiye, Eğerce, Muratlı, Çamlıca gibi bölgelere kadar 40 kilometrelik bir alanda tarama yaptı. Dronlar, iz takip köpekleri ve arazi araçlarıyla sürdürülen aramalarda herhangi bir iz ya da belirtiye ulaşılamadı. AFAD ekipleri, yasal gereklilikler çerçevesinde kayıp vakalarındaki 7 günlük yoğun arama çalışmalarını tamamlayıp, sonuç alınamadığı için operasyonu sona erdirdi. Ancak, bölgedeki gönüllü gruplar ve Mudanya 911, sınırlı ama sürekli bir keşif faaliyetine devam ediyor.

    Aile Bekleyişin Zorluklarıyla Yüzleşiyor

    Kayıp Mustafa Abi’nin yakınları, köy meydanında süren bekleyişin 10. gününde daha da zorlaştığını dile getirdi. Eşi Ayla Abi, gözyaşlarıyla, “Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Umarız sağdır ama hiçbir iz yok. Bir sonuç almak istiyoruz. Hiç değilse nerede olduğunu bilelim” şeklinde duygularını ifade etti.

    Aile üyeleri, Mustafa Abi’nin geçmişte kaybolduğu anda kısa sürede bulunduğunu, bu seferki uzun sürecin kendilerini ümitsizliğe ittiğini belirtti.

    Bölge Halkı Destek Veriyor

    Evciler ve çevresindeki mahalle sakinleri, arama çabalarına destek vermek için günlerce çalıştı. Fakat duygular, 10. günde herhangi bir sonucun çıkmamasının ardından derin bir üzüntüye dönüştü. Yetkililer, Mustafa Abi’yi gören veya kaybolduğu gün ile ilgili bilgi sahibi olanları veya bölgede dikkat çekici durumlar gözlemleyenleri 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmeye çağırdı.