Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler: “Türk Donanması, Dünyanın En Güçlü Deniz Unsurlarından Biridir”

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Preveze Deniz Zaferi’nin 487. yıl dönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü etkinliğinde, Türk Donanması’nın tarihsel başarısını vurguladı. Güler, Türk milletinin denizlerdeki hakimiyetini cesaret ve kararlılıkla sağladığını belirtti.

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Preveze Deniz Zaferi'nin 487. yıl

    Denizlerdeki Hakimiyet ve Preveze Zaferi

    Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Türk milletinin denizlerdeki egemenliğini tarih boyunca cesaret, inanç ve azimle sergilediğini belirtti. Güler, “Türk Donanması, asırlar boyunca küresel çapta en güçlü deniz kuvvetlerinden birisi haline geldi” değerlendirmesinde bulundu.

    487. Yıl Dönümü Kutlaması

    Bakan Güler, Preveze Deniz Zaferi’nin 487. yıldönümü ve Deniz Kuvvetleri Günü vesilesiyle Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve ekibini kabul etti. Burada bir konuşma gerçekleştiren Güler, “Bugün Türk denizcilik tarihinin parlak anlarından biri olan Preveze Deniz Zaferi’nin 487. yıl dönümünü ve Deniz Kuvvetleri Günümüzü kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Kahraman denizcileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyur, hepinizi en samimi duygularımla selamlıyorum” dedi.

    Türk Denizciliğinin Kökleri

    Türk denizcilik tarihine vurgu yapan Güler, “Milletimiz, tarih boyunca denizlerdeki hâkimiyetini cesaret, inanç ve azimle ortaya koymuştur. Nasıl ki Malazgirt Savaşı’nın ardından pek çok Türk komutanı Anadolu’yu fethetmek için yönelmişse, Çaka Bey de deniz çalışmalarında öncü olmuştur. Bu temeller üzerine inşa edilen Türk Donanması, zaman içerisinde dünyanın en güçlü deniz güçlerinden biri olmayı başarmıştır.” şeklinde konuştu.