Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Michael O’Flaherty: Üye Ülkelere İsrail’e Silah İhracatını Durdurma Çağrısı

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Michael O’Flaherty, üye ülkelere İsrail’e silah ihracatını durdurma çağrısında bulundu. O’Flaherty, insan hakları ihlallerinin riskine dikkat çekerek, ülkelerin Gazze’ye insani yardımların ulaşması için çaba göstermelerini istedi.

Bu haberin fotoğrafı yok

İnsan Hakları Komiseri’nden Acil Silah İhracatı Çağrısı

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Michael O’Flaherty, üye ülkeleri insan hakları ihlalleri tehlikesine karşı uyararak, İsrail’e silah satışlarını durdurmaları gerektiğini vurguladı.

O’Flaherty, özellikle İsrail’in Gazze Şeridi üzerindeki saldırılarının devamının insan hakları ihlalleri noktasında ciddi bir risk oluşturduğunu belirtti. O yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta Almanya dahil olmak üzere bazı üye devletlerin, İsrail’e yapılan silah transferlerini askıya alma veya kısıtlama konusunda attıkları adımları takdirle karşılıyorum” ifadesine yer verdi.

Daha Fazla Ülke Hızla Hareket Etmeli

O’Flaherty, daha fazla ülkenin hızla benzer kararlar almasının gerekliliğine dikkat çekerek, insan hakları ihlallerine katkıda bulunmamak adına Avrupa Konseyi ülkeleriyle uluslararası silah ticareti ile ilgili yükümlülükleri üzerine temaslar yürüttüğünü ifade etti.

Son olarak, üye ülkelere insan hakları ve uluslararası hukukun ihlallerini önlemek adına üzerlerine düşeni yapmaları ve Gazze’ye insani yardım ulaşımını engel tanımaksızın sağlamak için gereken adımları atmaları yönünde çağrıda bulundu.