Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Mersin’de Eğitim Koordinasyonu ve Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleşti

    Mersin’de, Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan başkanlığında düzenlenen toplantıda, 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’nda güvenlik önlemleri masaya yatırıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, okul güvenliğinin ön planda olduğunu vurgulayarak, şiddet ve dijital tehditlere karşı sıfır tolerans uygulanacağını açıkladı.

    Mersin'de, Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan başkanlığında düzenlenen toplantıda, 2025-2026

    Mersin’de Eğitim Koordinasyonu ve Güvenlik Toplantısı Düzenlendi

    Mersin’de, 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı’na yönelik olarak Eğitim Koordinasyonu ve Okul Güvenliği Toplantısı, Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan’ın liderliğinde gerçekleştirilmişti.

    Etkinlik, Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde düzenlendi ve burada ilçe ve ildeki okul yöneticileri ile kamu kurum yetkilileri hazır bulunmaktaydı. Toplantının açılışını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, yeni eğitim yılı için en büyük hedeflerinin güvenlik olduğunu açıklayarak, “Eğitim, yalnızca güvenli bir ortamda anlam kazanır. Çocuklarımızın kendilerini güvende hissetmediği bir okulda, öğrenim ve gelişimden bahsedemeyiz” ifadelerini kullandı.

    Fiziksel ve Psikolojik Güvenliğe Önem Veriliyor

    Durmuş, fiziksel güvenliğin yanında psikolojik güvenliğin de önem taşıdığını vurgulayarak, akran zorbalığı ve siber zorbalık gibi konulara karşı sıfır tolerans politikası uygulanacağını aktardı. Ayrıca, kurumlararasında iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Durmuş, okul güvenliği komitelerinin düzenli olarak toplanacağını ve aile-okul iş birliğinin arttırılacağını belirtti. Ayrıca, dijital güvenlik konularında sosyal medya bağımlılığı, dijital zorbalık ve kişisel veri koruma eğitimi gibi eğitimlerin yaygınlaştırılacağını ifade etti.

    Durmuş, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen yazının okullar için önemli bir yol haritası oluşturduğunu hatırlatarak, okul giriş-çıkış saatleri, spor alanlarının güvenliği ve yangın güvenliği konularında dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi. Konuşmasının sonunda, ‘Teknofest ve Mavi Vatan’ yarışmalarında başarılı olan öğrencileri kutladı ve ‘Maarif Çocuk Dergisi’nde eserleri yayımlanan öğretmenleri tebrik etti.

    Paydaşlar Eğitim Güvenliği Üzerine Bilgi Verdi

    Toplantının ilerleyen kısımlarında, Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan başkanlığında çeşitli paydaş kurumların temsilcileri de söz alarak, öğrencilerin güvenli bir eğitim alabilmesi için yürütülen ve planlanan projeler hakkında bilgi verdiler.

    Toplantı, Vali Yardımcısı Ali Murat Kayhan’ın iyi dilek ve temennileriyle sona erdi. Bu tür etkinliklerin, gelecekte eğitim güvenliğini artırmak adına büyük önem taşıdığı vurgulandı.