Mersin Valiliği, Bozyazı ilçesinde meydana gelen bir bıçaklama vakasıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Olayda, bir kişiyi sokakta dövüp bıçaklayan şüpheli U.T.E.’nin tutuklandığı, bunun yanı sıra kişisel verileri hukuka aykırı şekilde başkasına verme suçlamasıyla da işlem yapıldığı bildirildi. Yaralı M.G.’nin tedavi edilerek hastaneden taburcu olduğu açıklandı.
Olay, önceki gece Merkez Mahallesi’nde bir apartmanın önünde gerçekleşti. İddiaya göre 49 yaşındaki M.G., 21 yaşındaki U.T.E. tarafından darp edilip bacağından bıçaklandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ve polis ekipleri, yaralıya ilk müdahaleyi yaparak hastaneye sevk etti. Şüpheli daha sonra motosikletle kaçarken, olayda kullanılan bıçak bahçede bulundu. Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı, kaçan şüphelinin yakalanması için talimat vererek polis memurlarına görev verdi. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, U.T.E.’nin yerini tespit ederek kovalamaca sonucunda şahsı yakalamayı başardı. U.T.E., ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ suçlamasıyla Anamur Adliyesine sevk edildi ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.
Üstelik şüphelinin, bıçaklama anını cep telefonuyla kaydettiği ve bu görüntülerde kendisini provokasyona uğradığını iddia ederek izahatta bulunduğu da öğrenildi. Videoda M.G.’ye hakaret edildiği gerekçesiyle bu eylemi gerçekleştirdiğini ifade eden U.T.E.’nin, “Dövüp, bıçakladım, herkes namuslu olacak. Bak bak ölüyor” dediği kaydedildi.
Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada ise konuya dair detaylar verildi. Açıklamada, 12.04.2025 tarihinde Bozyazı’da meydana gelen bıçaklama olayı nedeniyle 12.05.2025 tarihinde saat 01.45’te İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gelen ihbar üzerine ekiplerin olay yerine intikal ettiği, M.G. isimli şahsın yaralı bulunduğu bilgisi yer aldı. Ayrıca, olaydan sonra kaçan U.T.E. isimli şahsın yakalanarak mahkemeye sevk edildiği ve ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklandığı belirtildi. U.T.E.’nin olayla ilgili video kaydı çektiği için de kişisel verileri hukuka aykırı paylaşma suçlamasıyla adli işlem başlatıldığı ifade edildi. Yaralı M.G.’nin tedavi süreci tamamlandıktan sonra taburcu olduğu vurgulandı.