Merkez Bankası’nın toplam rezervleri 18 Temmuz haftasında 2,3 milyar dolar arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 18 Temmuz haftasında toplam rezervlerini 2,33 milyar dolar artırarak 168,57 milyar dolara çıkardı. Brüt döviz rezervleri 1,75 milyar dolar artışla 83,30 milyar dolara, altın rezervleri ise 574 milyon dolar artışla 85,27 milyar dolara ulaştı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Merkez Bankası Rezervlerindeki Artış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) toplam rezervleri 18 Temmuz ile biten haftada 2 milyar 326 milyon dolar artış gösterdi.

Haftalık Veriler Açıklandı

TCMB, Haftalık Para ve Banka İstatistikleri’ni açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, Merkez Bankası’nın toplam rezervleri, 18 Temmuz ile biten haftada 168 milyar 569 milyon dolara ulaştı. Bu artış, piyasalarda olumlu bir karşılık buldu.

Döviz ve Altın Rezervlerindeki Gelişmeler

Brüt döviz rezervleri, 1 milyar 752 milyon dolar artış göstererek 83 milyar 303 milyon dolara yükseldi. Öte yandan, altın rezervleri de 18 Temmuz haftasında 574 milyon dolar artışla 85 milyar 266 milyon dolara ulaştı.

Bu veriler, Türkiye’nin döviz ve altın rezervlerindeki güçlenmeyi gözler önüne seriyor. Ekonomik istikrar açısından önemli bir gösterge olan bu rezervler, gelecekteki mali operasyonlar için kritik bir rol oynayabilir.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı