Menteşe’deki Gençlik Merkezi, Milli Eğitim’in ‘Dönem Sonu Faaliyetleri Haftası’nda öğrencilere açıldı.

Editör
1 Dakika Okuma
Menteşe’deki Gençlik Merkezi, Milli Eğitim’in ‘Dönem Sonu Faaliyetleri Haftası’nda öğrencilere açıldı.

Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesindeki Uluslararası Gençlik Merkezi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Dönem Sonu Faaliyetleri Haftası’ kapsamında yüzlerce öğrenciye kapılarını açtı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda eğitim-öğretim yılının ilk döneminin kapanmasıyla birlikte uygulanan ‘Dönem Sonu Kültür, Sanat ve Spor Faaliyetleri Haftası’, Menteşe’de renkli görüntülere sahne olmaktadır. İlçe genelindeki okullardan gelen öğrenciler, Uluslararası Gençlik Merkezi’nde kendileri için hazırlanan zengin programla hem eğlenmekte hem de öğrenmektedir. Öğrenciler, okul ortamının dışına çıkarak farklı öğrenme alanlarıyla tanışırken, grup çalışmaları aracılığıyla sosyal iletişim ve takım ruhu becerilerini de geliştirmektedir. Çocuklar, dönem sonu yorgunluğunu kültürel ve sportif faaliyetlerle atmaktadır.

Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü yetkilileri, merkezin yalnızca bir bina değil, aynı zamanda yaşayan bir eğitim alanı olduğunu vurgulamıştır. Yapılan açıklamada, bu tür etkinliklerin akademik gelişimi sosyal ve kültürel kazanımlarla desteklediği belirtilerek; eğitim-öğretim dönemi boyunca okullarla iş birliği içerisinde benzer programların artarak devam edeceği ifade edilmiştir.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş