Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras’ın Ailesine Yapılan Molotoflu Saldırı Sonrası Vatandaşlar Birlik İçinde Toplandı

    Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, ailesinin evine yönelik molotof saldırısının 90 yaşındaki büyük ebeveynlerine yapıldığını belirtti. Saldırının İngiltere bağlantılı olduğu ve gençlerin internet üzerinden yönlendirildiği açıklandı. Olay sonrası Muğla halkı, Başkan Aras’a destek vermek için belediye önünde toplandı.

    Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras, ailesinin evine yönelik molotof

    Saldırı Sonrası Menteşe’de Toplanma

    Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras’ın ailesinin ikametine molotoflu bir saldırı düzenlenmesinin ardından, vatandaşlar belediyenin önünde toplanarak tepki gösterdi. Köksal Aras, saldırının İngiltere ile bağlantılı olduğunun bildirildiğini ve çocukların internet aracılığıyla yönlendirildiğini ifade etti.

    Saldırı Anı ve Sonrası

    Dün gece Muğla’nın Menteşe ilçesinde, Belediye Başkanı Gonca Köksal Aras’ın 90 yaşındaki dedesi ve anneannesinin evine yönelik gerçekleştirilen molotoflu saldırı büyük bir infiale yol açtı. Olay sonrası CHP milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş, belediye binasının önünde toplandı.

    Başkan Köksal Aras, basına yaptığı açıklamada, saldırının hedefinin yaşlı akrabaları olduğunu belirtti. Hemen ardından şu sözleri ekledi: “Bundan önce herhangi bir tehdit almadım ve şüphelendiğim kimse yok. Anneannem ve dedem, 90 yaşındalar ve yürümekte zorluk çeken iki insandır. Bu saldırı kesinlikle onlara yönelik değil. Onların kimseyle bir düşmanlığı yoktur ve evlerinde neredeyse hiç çıkmayan iki insan. Tek tesellim, canlarına bir şey olmamış olması. Onlar birkaç dakika önce balkondan içeri girmiş ve kapıyı kapatmışlardı. Molotof, içeri girebilirdi.”

    Köksal ayrıca, mahalledeki komşuların hızlı bir şekilde yangına müdahale ederek alevleri söndürdüğünü ve kendilerine haber verdiklerini belirtti. Komşularına teşekkür eden Başkan, bu olayın 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde yaşanmasının kendisi için manidar olduğunu kaydetti.

    Olayın Bağlantıları ve Güvenlik Önlemleri

    Muğla’nın huzur dolu yapısına vurgu yapan Köksal Aras, “Biz, Muğla’mız için sürekli olarak çalışıyoruz. Kimseyle bir husumetimiz yok” dedi. Saldırının failleri hakkında bilgi verilen başkan, güvenlik güçlerinin hızlı bir şekilde iki genç çocuğu yakaladığını, ancak azmettirenlerin henüz tespit edilmediğini belirtti. Bu işlemlerin İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendiklerini ifade eden Köksal, yaşanan olayın çocuklar üzerinden internet aracılığıyla organize edildiğini dile getirdi.

    Köksal, “Hepimizin çocukları var. Bu durum beni derinden üzüyor. Lütfen çocuklarınızın internet kullanımlarına dikkat edin. Gece 2’de Kent Meydanı’nda bir çocuk, diğeriyse evinde yakalandı. Bizim evlatlarımız. Arkalarında başka güçler olduğunu biliyoruz ve bu güçlerin bir an evvel ortaya çıkmasını istiyoruz” açıklamasında bulundu.

    Birlik Mesajı

    Olay sonrası Muğla halkının gösterdiği dayanışmaya dikkat çeken Köksal Aras, “Muğla bu olay karşısında kenetlendi. Eğitim, sağlık ve toplum yararına her alanda çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi. Muğla’nın gücünün ve kenetlenmesinin önemine dikkat çeken Köksal, destek veren herkese teşekkür etti.