Tekirdağ’ın yaz mevsiminde gözde ilçesi Marmaraereğlisi’nde yol problemi giderek derinleşiyor. Yıllardır çözüm bekleyen mahalle sakinleri, çamur ve toza karşı kendi yarattıkları yöntemlerle mücadele etmeye karar verdiler.
Halılarla Mücadele
İstanbul sınırında yer alan ve yaz aylarında nüfusu katlanan Marmaraereğlisi’nin Dereağzı Mahallesi vatandaşları, yaz döneminde tozdan kışın ise çamurdan korunmak amacıyla sokağa halı seriyor. Belediye ile birçok kez iletişime geçtiklerini ancak netice alamadıklarını söyleyen mahalleli, kendi imkanlarıyla sokaklarını yaşayabilir hale getirmeye çalıştıklarını aktardı.
Çözüm Beklentisi
Mahalle sakinlerinden Osman Şahin, “Yazın çamura, kışın toza mahkumuz. Bahar geldiğinde de otlar bürüyor her yeri. Burada su, yol ve elektrik ihtiyacımız acil. İbrahim Bey ile halı serdik, en azından çamur ve toz azaltıldı. Marmaraereğlisi Belediyesi’ne gidip dilekçe verdim, ama bir sonuç çıkmadı. İstediğimiz partiden çözüm olmuyor” şeklinde yaşadığı sıkıntıları ifade etti.
Yıllar Geçiyor, Sorun Devam Ediyor
2007 yılından beri bölgede yaşayan İbrahim Lato da, “2007’den beri buradayım. Kışın çamurdan, yazın tozdan başka bir çaremiz kalmadı. Yetkililerin artık bir çözüm üretmesini bekliyoruz” dedi. Dereağzı Mahallesi halkı, yaşadığı problemlerin yalnızca yol ile sınırlı kalmadığını, yıllardır göz ardı edilen altyapı ve üstyapı sorunları olduğuna da dikkat çekti. Çözüm yolları bulamadıkları takdirde, halıdan sonra taş dizmeyi bile düşündüklerini ilettiler.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
TEKİRDAĞ’IN YAZLIK İLÇESİ MARMARAEREĞLİSİ’NE BAĞLI DEREAĞZI MAHALLESİ’NDE YOL ÇİLESİ BİTMEK BİLMİYOR. YILLARDIR ÇÖZÜM BEKLEYEN VATANDAŞLAR, SOKAKLARINA HALI SEREREK ÇAMUR VE TOZLA KENDİ YÖNTEMLERİYLE BAŞ ETMEYE ÇALIŞIYOR.
İSTANBUL’A KOMŞU, NÜFUSU YAZ AYLARINDA KATLANAN TEKİRDAĞ’IN MARMARAEREĞLİSİ İLÇESİNİN DEREAĞZI MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLAR, YAZIN TOZDAN, KIŞIN ÇAMURDAN KORUNMAK İÇİN SOKAĞA HALI SERDİ.
YILLARDIR AYNI MAHALLEDE YAŞAYAN İBRAHİM LATO İSE, “2007’DEN BERİDİR BURADA OTURUYORUM. MAALESEF KIŞIN ÇAMURDAN, YAZIN TOZDAN DOLAYI BURAYA HALI SERDİK. BAŞKA BİR ÇARE KALMADI. YETKİLİLERDEN ARTIK BİR ÇÖZÜM BEKLİYORUZ” İFADELERİNİ KULLANDI.
VATANDAŞLAR ÇÖZÜM BULUNMAZSA HALIDAN SONRA TAŞ DİZMEYİ BİLE DÜŞÜNDÜKLERİNİ SÖYLÜYOR.
BELEDİYEYE DEFALARCA BAŞVURMALARINA RAĞMEN SONUÇ ALAMADIKLARINI BELİRTEN MAHALLE SAKİNLERİ, KENDİ İMKÂNLARIYLA SOKAKLARINI YAŞANABİLİR HALE GETİRMEYE ÇALIŞIYOR.
TOZDAN, ÇAMURDAN BIKTILAR ÇAREYİ HALIDA BULDULAR MAHALLE SAKİNLERİNDEN OSMAN ŞAHİN, “BURASI YAZIN ÇOK ÇAMUR, KIŞIN ÇOK TOZ OLUYOR. BAHAR AYLARINDA DA ÇOK OT OLUŞUYOR. BURAYA SU, YOL, ELEKTRİK İSTİYORUZ. İBRAHİM BEY İLE BİRLİKTE BURAYA HALI SERDİK. BİR NEBZE DE OLSA ÇAMUR VE TOZA KARŞI FAYDASINI GÖRÜYORUZ. KENDİ İMKANLARIMIZLA BUNU YAPABİLDİK. MARMARAEREĞLİSİ BELEDİYESİ’NE GİTTİM, BİRKAÇ KEZ DİLEKÇE VERDİM AMA HİÇBİR ŞEKİLDE ÇÖZÜM OLMADI. A PARTİSİ B PARTİSİ FARK ETMEDEN KİME MÜRACAAT ETTİYSEM HİÇ KİMSE GELMEDİ” DİYEREK YAŞADIKLARI MAĞDURİYETİ DİLE GETİRDİ.
15 TEMMUZ KAHRAMANKAZAN GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ BAŞKANI CAFER AKIN VE BERABERİNDEKİLER DARBE GECESİ AKINCI ÜSSÜ’NÜN ÖNÜNDE ‘NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE’ DERKEN VURULDU.
15 TEMMUZ KAHRAMANKAZAN GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ BAŞKANI CAFER AKIN VE BERABERİNDEKİLER DARBE GECESİ AKINCI ÜSSÜ’NÜN ÖNÜNDE ‘NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE’ DERKEN VURULDU.
15 TEMMUZ KAHRAMANKAZAN GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ BAŞKANI CAFER AKIN VE BERABERİNDEKİLER DARBE GECESİ AKINCI ÜSSÜ’NÜN ÖNÜNDE ‘NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE’ DERKEN VURULDU.
15 TEMMUZ KAHRAMANKAZAN GAZİLER VE ŞEHİT AİLELERİ DERNEĞİ BAŞKANI CAFER AKIN VE BERABERİNDEKİLER DARBE GECESİ AKINCI ÜSSÜ’NÜN ÖNÜNDE ‘NE MUTLU TÜRK’ÜM DİYENE’ DERKEN VURULDU.