Marmara Denizi’nde 50 yıl önce düşen yolcu uçağına ait parçaların bulunduğu bildirildi.

1 Dakika Okuma

Marmara Denizi’ne 50 yıl önce düşen yolcu uçağına ait yeni parçaların bulunduğu iddia edildi.

Youtuber Nedim Kuru ve ekibi, su altı dronu ile yaptıkları dalışta uçak enkazına ait olduğunu öne sürdükleri parçaları görüntüledi.

30 Ocak 1975 tarihinde 42 kişiye mezar olan ve yarım asırdır ulaşılamayan Türk Hava Yolları’na (THY) ait ‘Bursa’ isimli F-28 uçağının enkazına dair önemli gelişme yaşandı.

İzmir-İstanbul seferini yaparken inişe geçtiği sırada Büyükçekmece açıklarında Marmara Denizi’ne düşen uçağın yerini tespit ettiğini iddia eden Youtuber Nedim Kuru, su altı dronu ile daha önce yaptığı dalışta uçağa ait olduğu düşünülen parçaları tespit etmişti. Ekibin son dalışında, uçağın gövdesine ait olduğu değerlendirilen parçalar görüntülendi.

Kazada hayatını kaybedenler arasında teknik direktör Fatih Terim’in kayınpederi Kamuran Aksu ve şarkıcı Seyyal Taner’in hostes kardeşi gibi isimler de yer alıyordu.

Dönemin teknolojik yetersizlikleri nedeniyle enkaz resmi olarak çıkarılamamış, arama çalışmaları sınırlı kalmıştı.

İhlas Haber Ajansı

Bu Makaleyi Paylaş
Exit mobile version