**Marmara Adası açıklarında feribot yangını alarmı!**
Marmara Adası’nın açıklarında, içinde 200 yolcu ve 70 aracın bulunduğu bir feribotta yangın çıktığı bildirildi. Yangına karşı Sahil Güvenlik ve Kıyı Emniyeti ekipleri, tahliye ve müdahale çalışmalarına hızla başladı.
Yangının Sebebi ve Ekiplerin Müdahale Süreci
Alınan bilgilere göre, Hayırsız Ada’nın kuzeybatısında seyir halindeki feribotta meydana gelen yangın ihbarı üzerine, Sahil Güvenlik Güney Marmara Harekat Merkezi hızlı bir şekilde harekete geçti. Bu kapsamda bölgeye TCSG-313 ve KB-70 botları sevk edildi. Ayrıca, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait KIYEM-4 botunun da olay yerine ulaştığı, KIYEM-6 botunun ise yaklaşık 1 saat 30 dakikalık mesafede olduğu belirtiliyor.
Feribottaki Durum ve Tahliye Çalışmaları
Yangının, feribotun makine dairesinde çıktığı ve mekanik izolasyonun sağlandığı bildirildi. Ancak CO2 odasına henüz ulaşılamadığı kaydedildi. Feribot içerisinde görevli personelin yanı sıra, 200 yolcu ve 70 aracın varlığı dikkat çekiyor. Olayın gidişatına göre, gemi kaptanının gemiyi terk etme talebinde bulunmadığı, şu an için herhangi bir ölü ya da yaralının yaşanmadığı ifade ediliyor. Ekipler, feribottaki yolcuların güvenli bir şekilde tahliyesi ve kurtarma operasyonu için hazırlıklarını sürdürüyor.
Gelişmeler ile ilgili detaylar aktarılmaya devam edecek.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
MARMARA ADASI AÇIKLARINDA FERİBOTTA YANGIN PANİĞİ