Manisa’da Sosyal Belediyecilik Faaliyetleri ile Kentin Yaşam Kalitesi Artıyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, sosyal belediyecilik projeleriyle şehre önemli katkılar sağladı. Son bir yılda 377 etkinlik düzenlenen Manisa’da, uygun fiyatlı gıda hizmetleri ve çeşitli sosyal desteklerle halkın yaşam kalitesi artırıldı.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, sosyal belediyecilik projeleriyle şehre

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, göreve başladığı ilk yıl içinde sosyal belediyecilik yaklaşımıyla önemli projeler hayata geçirerek fark yaratmaya devam ediyor.

Son bir yıl içinde, Manisa Büyükşehir Belediyesi, il genelinde altyapı ve yol çalışmalarını tam hızla sürdürüyor. Bunun yanı sıra, Başkan Ferdi Zeyrek’in sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda gıda, ulaşım, eğitim ve sağlık alanlarında çeşitli projeler geliştirerek, vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmakla kalmayıp, bütçelerine de katkı sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi, bu dönemde düzenlediği 377 etkinlikle Manisalıların sosyal ve kültürel yaşamına canlılık katmayı hedefliyor. Bu etkinlikler, konserlerden tiyatrolara, sergilere kadar geniş bir yelpazeyi kapsıyor.

“Hayatın her kesimine dokunan bir yaklaşımla çalışıyoruz” diyen Başkan Ferdi Zeyrek, sosyal belediyeciliğin tanımının sadece destek olmaktan ibaret olmadığını, aynı zamanda adalet, eşitlik ve dayanışma gibi kavramları da içerdiğini belirtti. Zeyrek, “Hedefimiz, bir çocuğun okul çantasından bir annenin ulaşımına, ihtiyaç sahibi çiftçilerimize kadar hayatın her alanına dokunmaktır. Manisa’da kimse yalnız hissetmeyecek” dedi.

Son yıl içinde sosyal belediyecilik uygulamaları çerçevesinde hayata geçirilen Kent Lokantası, Halk Ekmek ve Halk Mandıra gibi projeler sayesinde vatandaşlara uygun fiyatlarla ekmek, sağlıklı yemekler ve süt ürünleri sunuluyor. Halk Ekmek uygulaması, 33 şubeye ulaşarak, 2 milyon adedin üzerinde ekmek dağıttığı ifade ediliyor.

Manisa’da sabahları vatandaşların yüzlerini güldüren bir başka uygulama ise sıcak çorba ikramıyla hayat buldu. Özellikle erken saatlerde işe ya da okula giden bireyler için sunulan Günaydın Çorbası, 226 bin kişiye ulaştı. Ayrıca, 186 bin ihtiyaç sahibi kişiye sosyal yardımlar sağlanırken, 13 bin gıda kolisi de dağıtıldı. Ulaşımda dönüşüm sağlamak için yapılan kooperatif görüşmeleri sonucunda, seferlerin artması ve bekleme sürelerinin azalması hedeflendi. Başkan Zeyrek, aylık 50 milyon TL ulaşım desteği ile yeni bir dönemi başlattığını da açıkladı. Toplu taşımada sağlanan en önemli yeniliklerden biri olan Anne Kart uygulaması, 0-5 yaş arası çocukları olan annelere aylık 60 ücretsiz biniş hakkı tanıyarak, ulaşım maliyetlerini azalttı ve güvenli ulaşımı artırdı.

Tarımın başkenti Manisa’da çiftçileri de unutmayan Büyükşehir Belediyesi, binlerce üreticiye 565 ton tohum desteği sağladı. Ayrıca, 2 bin aileye Hoş Geldin Bebek çantası ulaştırarak, yeni doğanlar ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefledi. Ücretsiz yoga ve doğuma hazırlık kursları da hamile kadınlar için düzenlenerek, sağlıklı gebelik süreçlerine katkı sunuldu. Alzheimer hastalarının takip edilebilmesi için Ben Buradayım projesi kapsamında akıllı takip cihazları dağıtıldı. İşitme engelli bireyler için ise resmi işlemlerinde zorluk yaşamamaları adına ücretsiz işaret dili tercümanlığı hizmeti verilmeye başlandı.

Kültürel ve sanatsal etkinliklerle de Manisa’nın sosyal dokusunu güçlendirmeyi amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği tiyatro, konser, söyleşi ve festival gibi organizasyonlarla bir yıl içinde halkın sanatla buluşmasını sağladı. Başkan Ferdi Zeyrek, “Biz bu yola sadece altyapı için değil, insanların kalbine dokunmak ve hayatlarına umut katmak için çıktık” diyerek, sosyal belediyeciliğin önemine vurgu yaptı.

Zeyrek, “Her etkinlik, Manisalılara mutluluk ve renk katmayı hedefliyor. Sanat ve kültür bizim için bir toplumun ruhudur” dedi. Bu kapsamda, Manisa’nın sadece bir yaşam alanı değil, sanatla iç içe geçmiş bir şehir haline gelmesi için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.