MANİSA (İHA) – Manisa’nın Akhisar ilçesinin Seğirdim Mahallesi’nde meydana gelen orman yangını, hızlı bir müdahaleyle kontrol altına alındı.
Yangın Kontrol Altına Alındı
Bugün saat 17.16 sularında Akhisar’da çıkan orman yangını, erken müdahale sayesinde büyük zarar vermeden önlendi. Yangının söndürülmesi için Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonunda yangın söndürme helikopterleri, arazözler ve geniş bir personel kadrosu harekete geçti. Bölgedeki soğutma işlemleri devam ederken, Manisa Valiliği’nin kısa sürede uygulamaya koyduğu “Yangın Riskini Azaltma Eylem Planı”nın yangının büyümesini önlemede önemli bir rol oynadığı belirtildi.
Eylem Planının Önemi
Bu plan dahilinde yapılan ortak eğitimler, komşu mahalleler arasında kurulan hızlı iletişim ağı, her an hazır tutulan araç ve ekipmanlar ile yetkin yerel gönüllülerin zamanında müdahaleleri, yangın söndürme sürecini kolaylaştırdı.
Manisa Valisi Vahdettin Özkan, yangının söndürülmesinde görev alan ekiplere teşekkür ederek, “Bu süreçte özveriyle çalışan orman kahramanlarımıza ve eylem planını başarıyla uygulayan tüm ekiplerimize yürekten teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı