Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Malazgirt Zaferi’nin 954. Yılı İçin Süphan Dağı’nda Tırmanış Etkinliği Düzenlenecek

    26 Ağustos 2025’te Malazgirt Zaferi’nin anılması için Süphan Dağı’na düzenlenecek tırmanışa başvurular başladı. Türkiye Dağcılık Federasyonu, etkinliğin katılımcı sayısını 40 ile sınırlarken, başvurular 15 Ağustos’a kadar alınacak. Mehmet Çağlayan bu etkinliğin milli bilinci pekiştirdiğini belirtirken, Fırat Demir ise tırmanışın tarihi bir saygı duruşu olduğunu vurguladı.

    26 Ağustos 2025'te Malazgirt Zaferi’nin anılması için Süphan Dağı’na düzenlenecek

    Malazgirt Zaferi Anma Tırmanışı İçin Geri Sayım Başladı

    Malazgirt Zaferi’nin 954. yılı, bu sene Süphan Dağı’nın zirvesinde kutlanacak. Tırmanışa katılım, 40 kişilik bir kontenjanla sınırlı olup, başvurular 15 Ağustos 2025 tarihine kadar alınacak.

    Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun düzenlediği “26 Ağustos Malazgirt Zaferi Anma Tırmanışı”, 23-25 Ağustos 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Muş’un Malazgirt ilçesinden başlayacak olan etkinlik, katılımcıların yoğun ilgisini çekmesi bekleniyor ve tırmanış, Süphan Dağı’nın kuzeybatı rotasından yapılacak. Katılım için başvurular, Dijital Yönetim Sistemi (DYS) aracılığıyla 15 Ağustos 2025 saat 15.00’e kadar kabul edilecek.

    Toplanma Noktası ve Alternatif Tarih

    Etkinliğin toplama noktası Malazgirt Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü olarak belirlenirken, olumsuz hava koşullarına karşı alternatif tırmanış tarihi ise 25 Ağustos olarak açıklandı. Ulaşım konusunda sporcular, Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinin sunduğu imkanlardan yararlanabilecekler.

    Federasyonun Yönetim Kurulu Üyesi ve Muş Dağcılık İl Temsilcisi Mehmet Çağlayan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Malazgirt Zaferi, milletimizin Anadolu’daki varlığının en önemli simgelerinden biridir. Her yıl Süphan Dağı’nın zirvesinde bu tarihi coşkuyu yaşatıyor, genç dağcılarımıza hem milli bir bilinci hem de doğayla bütünleşme şansı tanıyoruz. Bu yıl da tırmanışın teknik güvenliğine önem verilecek ve sadece gerekli standartları karşılayan sporcularla gerçekleştirilecektir” değerlendirmesini yaptı.

    Tarih ve Sporun Buluştuğu Bir Etkinlik

    Türkiye Dağcılık Federasyonu Basın Kurulu Üyesi Fırat Demir de etkinlik hakkında yaptığı yorumda, “Bu tırmanış yalnızca bir spor etkinliği değil, tarihe bir saygı duruşudur. Süphan Dağı’nın zorlu fakat büyüleyici rotasında katılımcılar, hem fiziksel hem de manevi bir yolculuğa çıkacak. Türkiye’nin dört bir yanından gelecek sporcuları disiplinli, güvenli ve derin anlam yüklü bir organizasyon bekliyor” dedi.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı