Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Malatya’da Sulama Suyu Toplantısı: İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Tarımsal Su Yönetimini Ele Aldı

    AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak’ın başkanlığında yapılan “Sulama Suyu Toplantısı”nda, Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Doğanşehir ve Yazıhan için su yönetimi planları tartışıldı. Kuraklıkla mücadele ve verimli su kullanımı hedeflenirken, modern teknoloji ile üreticilerin destekleneceği açıklandı.

    AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak'ın başkanlığında yapılan

    Sulama Suyu Toplantısı: Malatya’daki Üreticilerin Sorunları Masaya Yatırıldı

    AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Malatya DSİ 92. Şube Müdürlüğü’nde düzenlenen “Sulama Suyu Toplantısı”na liderlik etti. Bu toplantıda, Battalgazi, Yeşilyurt, Akçadağ, Doğanşehir ve Yazıhan ilçelerinin sulama planları ele alındı.

    Kuraklık ve iklim değişikliği gibi zorlu şartlar karşısında alınacak önlemler görüşülürken, su kaynaklarının düzenli ve verimli bir şekilde kullanılması gerektiği üzerinde duruldu.

    Üreticilerin Su Sorunlarına Çözüm Arayışları

    Toplantıda, çiftçilerin karşılaştığı sulama sorunlarına yönelik öneriler ve gelecek dönemde hayata geçirilecek projeler üzerinde fikir alışverişi yapıldı. Ölmeztoprak, “Bereketli Malatya toprakları için su hayati bir kaynak. Deprem sonrası yeniden inşa edilen altyapımız, kuraklık ve iklimle ilgili tehditler karşısında çiftçilerimizin emeğini koruyacak etkin bir plan hazır olmasını gerektiriyor” şeklinde konuştu.

    Teknolojinin Rolü ve Verimlilik

    Daha verimli su yönetimi sağlamak amacıyla otomasyon ve uzaktan izleme sistemlerinin kullanıma sokulduğunu belirten Ölmeztoprak, “Kuraklık ve iklim değişikliğine karşı kaydedilen rezerv su miktarları ve baraj doluluk oranları sürekli izleniyor. Üreticilerimiz, erken uyarı sistemleri aracılığıyla bilgilendiriliyor ve doğru sulama süreleri konusunda yönlendiriliyor” ifadelerini kullandı.

    Koordinasyonun Gücüyle Daha Bereketli Sezonlar

    Ziraat odaları, sulama birlikleri ve kooperatiflerle kurulan işbirliğinin, tarım alanındaki ihtiyaçları anında takip etmeye yardımcı olduğunu vurgulayan Ölmeztoprak, “Kayısıdan sebzeye, yem bitkilerinden meyveye kadar çeşitli ürün gruplarımız, daha güvenli ve bereketli sezonlar geçirebilecek” diye ekledi.

    Toplantıya, DSİ 9. Bölge Müdür Yardımcısı, Malatya DSİ 92. Şube Müdürü, Tarım İl Müdür Yardımcısı, AK Parti İl Yönetimi, ilçe başkanları, ziraat odaları ve sulama birlikleri temsilcileri katılım sağladı.